Review La Roche Posay Effaclar Duo+

sâmbătă, aprilie 02, 2016


Va povesteam acum ceva timp, cand am incercat un nou fond de ten, Corrective Fluid La Roche Posay ca am inceput sa folosesc si tratamentul La Roche Posay Effaclar crema pentru ten cu tendinta acneica, care promite ca reduce imperfectiunile si previne si corecteaza semnele post acneice.

Ambalajul este practic, igienic, usor de utilizat, deoarece se poate doza cantitatea exacta de produs necesara.  Effaclar Duo are consistenta unui gel – crema, cu un miros proaspat, racoritor, foarte usor de aplicat, care intra repede in piele si o lasa catifelata. Are efect imediat, rezultatele putand fi observate incepanad cu prima zi. Daca ati aplicat crema seara, atunci dimineata veti observa ca tenul este mai uniform, mai luminos, iar cosurile si punctele rosii diminuate. Tratementul se aplica de doua ori pe zi, dimineata si seara, avand grija sa folositi si protectie solara. Eu l-am utilizat in prima saptamana de doua ori pe zi, dar apoi am inceput sa-l aplic doar seara, deoarece nu aveam probleme atat de gave incat sa necesite doua aplicari pe zi.  

In cazul in care o aplic pe tot tenul, am observat ca imi usuca obrajii (unde am probleme cu portini de ten uscat) si am nevoie de o crema hidratanta a doua zi, pentru a hidrata zona. Folosesc tot o crema de la firma La Roche Posay, si anume Effaclar H, o crema calmanta si hidratanta. Din acest motiv, aplic tratamentul doar in zonele cu probleme si pe obraji doar atunci cand este nevoie.

Tratamentul curata tenul de cosurile deja existente si previne aparitia unora. Nu pot sa spun ca am scapat complet si nu mai apare niciun cos, ocazional, dar majoritatea sunt prevenite. Chiar si atunci cand apare un inamic, crema are grija sa il faca sa dispara. Produsul este Non-comedogenic, hipoalergenic, fara parabeni si a fost testat pe pielea sensibila la nichel, asa cum este si tenul meu. Alergia la nichel este una dintre cele mai intalnite cauze ale dermatitei de contact. Din pacate si eu ma numar printre persoanele alergice la nichel, asa ca trebuie sa evit orice crema (da, nichelul se poate gasi in produsele cosmetice sub forma unor impuritati, suficiente sa provoace dermatita de contact), bijuterii, curele, sau orice obiect care contine nichel.

Am observat o usoara matifiere a zonei T, tenul mentinandu-se in conditii potrivite pana seara, fara sa fie nevoie sa intervin cu o pudra matifianta in timpul zilei. Folosesc dimineata fond de ten, aplic pudra matifianta, iar seara tenul inca arata bine.

Nu functioneaza in privinta punctelor negre. Cel putin, eu nu am sesizat vreo imbunatatire. In schimb, tenul este mai curat, mai luminos si mai uniform dupa cateva saptamani.

Este un produs potrivit pentru persoanele care au probleme minore cu imperfectiunile, pori dilatati, cosuri ocazionale si care au un ten mixt/gras. Nu cred ca ar face fata unor probleme grave cu acneea. Pentru persoanele care se confrunta cu o acnee severa, este nevoie de un tratament recomandat de un dermatolog, in urma unor analize. Nu este bine sa folositi produse fara recomandarea doctorului, deoarece o puteti agrava.

In schimb, daca aveti parte de cateva cosuri ocazionale, pete rosii, atunci Effaclar Duo va poate ajuta. Trebuie sa aveti grija sa folositi si o crema hidratanta si calmanta, precum si protectie solara pe timpul zilei.  
Ati incercat Effaclar Duo?
Ce produse de la firma La Roche Posay ati folosit?

You Might Also Like

3 comentarii

  1. plioti nicoletta manuela30 martie 2015 la 16:13

    nu mai stiu, parca un fond de ten!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fix acum cateva ore incercam sa ma decid intre asta si Avene Cleanance K... O fi semn? :) Eu am cosulete (cel mai probabil determinate de ceva hormonal, deci nu imi pun neaparat increderea ca o sa ma faca o zana, dar incerc) si tot incerc sa gasesc produse ok, am incercat si uleiuri dar nu am rabdare sa le aplic bla bla... Cred ca medicul va fi solutia finala.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca problema se agraveaza, medicul este cea mai buna solutie, dar si aici trebuie sa cauti niste recomandari, sa fie un medic bun, care sa-ti prescrie un tratament adecvat. Sper sa scapi de probleme si sa ai un ten curat si luminos!

    RăspundețiȘtergere

Articole apreciate