DIY: Oops s-a rupt! Cum repari un ruj rupt? + swatch rujuri ELF

joi, iulie 05, 2012

Cu siguranta ati patit si voi sa vi se rupa un ruj. Eu am patit asta cu doua odata :)). Cum am reusit o astfel de performanta? Simplu: i-am dat mamei mele sa incerce doua rujuri, sa vad care i se potriveste. L-a deschis, l-a rasucit pana la capat si a apasat pana cand a ramas cu o bucata in mana. S-a uitat la mine cu o fata nevinovata si mi-a zis: Oops, s-a rupt! Acuma ce facem? :)) L-am luat, i-am zis ca nu este nici o problema, il repar eu si i-am dat sa incerce altul. Ia ghiciti cum a procedat si de aceasta data. Exact la fel :)). Si am ramas cu rujurile rupte.

Ca sa va faceti o idee este vorba despre doua rujuri din gama Elf Essentials. Recunosc ca imi plac mult rujurile de la Elf, intrucat au culori dragute, rezista binisor (unele) si au un pret mai mult decat acceptabil (8 lei pret normal, 6 lei cand prinzi o reducere). Ce-i drept, ambalajul la aceste rujuri este neinspirat, deoarece exista o distanta intre forma tubului si ruj, ceea ce favorizeaza ruperea acestuia cu usurinta. Dar de vina nu este doar ambalajul, intrucat rezistenta lor este foarte slaba si se rup extrem de repede.

Trecand peste aceste lucruri, am zis ca nu pot sa le las asa, mai ales ca imi plac culorile mult si am cautat cum sa le repar. Tind sa precizez ca nu am vrut sa le topesc si sa le pun in cutiute, ca sa le folosesc apoi cu o pensula pentru rujuri, deoarece mie imi place sa am rujul cu mine in geanta cand plec undeva, ca sa imi reimprospatez machiajul simplu si rapid. 

Cum am procedat?

Foarte simplu! Aveti nevoie doar de cateva lucuri banale, pe care le are oricine in casa: un servetel, o cutie cu chibrituri sau bricheta (eu nu detin nici o bricheta in casa intrucat nimeni nu fumeaza) si un betisor pentru urechi. 

Pentru inceput, daca ati patit ca mine si s-au murdarit marginile destul de mult, atunci, cu un servetel le curatati bine, inainte de a incepe procesul de lipire.

 Voila! Acuma este curat si pregatit pentru topire :)

Intrucat rujul s-a rupt de la baza, am topit capatul desprins si apoi l-am fixat peste cel fix. Aveti grija cat tineti flacara asupra rujului, deoarece acesta se topeste instantaneu!

Dupa ce am fixat capatul mobil de cel fix, am curatat cu un betisor pentru urechi surplusul de pe margine

Apoi am mai luat un chibrit si am trecut FOARTE usor cu flacara in jurul rujului, ca sa uniformizez lipitura

Verificati daca s-a lipit bine, prin infiletarea rujului. 
Daca intra drept si usor, inseamna ca ati facut o treaba buna ;)

Am procedat la fel si cu celalalt ruj, apoi le-am pus in frigider pentru 30 minute (ca sa se intareasca bine)

Si gata :) Dupa 30 minute, puteti folosi rujurile linistite (dar nu le mai deschideti pana la capat ca sa va dati cu ele :))). Ca sa va arat de ce imi plac culorile la aceste rujuri, mai jos v-am pus cateva swatch-uri ♥
Acestea sunt "vinovatele": rujurile Seductive si Gypsy ELF Essential Makeup

Seductive este cu adevarat seducator, un roz delicat si cremos, destul de pigmentat, dar cu o textura fina, care merge purtat zi de zi, indiferent de machiaj. 
Gypsy este un roz-mov inchis, mat si puternic pigmentat, care rezista pe buze destul de bine. Este preferatul meu ♥ Merge purtat de minune atunci cand vrei sa pui accent pe buze si sa iesi in evidenta :). Nici unul dintre aceste rujuri nu usuca buzele.

La lumina naturala, culorile sunt superbe! Poze fara blit

 Tot lumina naturala, dar pozele sunt cu blit

La lumina interioara, poze cu blit

Ce pot sa va spun despre aceste rujuri? Imi place textura lor, culorile sunt variate si superbe (detin mai multe rujuri ELF, pe care vi le voi prezenta in alta postare), unele sunt mai cremoase si rezista mai putin, dar altele (cum este Gypsy) sunt pigmentate si rezista cateva ore. Pretul este foarte acceptabil (dupa cum am spus, costa 8 lei pret intreg, dar sunt frecvent oferte). Singurul minus pe care l-am gasit este faptul ca se rup extrem de usor. Trebuie sa avem mereu grija cum apasam atunci cand ne dam cu ele, ca sa nu ne trezim cu rujul in mana :)). Oricum eu trec peste acest inconvenient, mai ales ca exista si o solutie salvatoare. Daca se rupe din nou, nici o problema: il lipesc la loc :). 

Aceste rujuri le gasiti pe site-ul celor de la ELF: http://www.eyeslipsface.com.ro/, dar cel mai bine este sa cautati pe net swatch-uri daca doriti sa achizitionati un ruj ELF, deoarece culorile reale nu prea corespund cu cele de pe site. 

In concluzie, eu va recomand aceste rujuri (chiar daca se rup repede). La acest pret este o ocazie perfecta sa incercati un ruj, in conditiile in care nu sunteti sigure daca vi se potriveste nuanta rujului sau nu ;).

Cine a mai pus in practica aceasta metoda de a salva un ruj? 
Ce parere aveti despre rujurile de la Elf? Ce nuante va fac cu ochiul?
post signature

You Might Also Like

10 comentarii

  1. Mada te-am prins. de ce ai tipsuri :-w??? unde s unghiutele tale?

    RăspundețiȘtergere
  2. Super truc, merci!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hi hi, dar nu sunt tipsuri. Este constructie de gel pe sablon facuta de mine :D. Mi-am achizitionat un kit pentru unghii false si nu aveam pe cine sa testez/invat decat pe mine. Oricum unghiile mele nu-si mai reveneau de doua luni, asa ca nu am avut ce sa pierd :D.
    Chiar planuiam sa fac o postare cand am timp despre acest lucru si sa arat evolutia :) am facut pana acuma 3 constructii si o incercare esuata (prima :)) ). A inceput sa-mi placa si nu regret ca mi-am luat acest kit :D ♥

    RăspundețiȘtergere
  4. super Mada chiar nu am stiut de acest truc,oricum eu fff rar folosesc ruj,dar nu strica sa stiu si eu cate ceva :)

    RăspundețiȘtergere
  5. interesant truc si intradevar culorile sunt frumoase

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc :D Chiar daca rujurile sunt fragile, ador culorile si nu as renunta la ele ♥

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu multa placere! Niciodata nu poti sa stii cand ai nevoie ;) te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Vaii ce imi plac unghiutele tale, sunt asa...simple si finute

    RăspundețiȘtergere

Articole apreciate