Marturii si decoratiuni pe Mopo.ro

joi, ianuarie 19, 2012

Astazi vreau sa va vorbesc despre acele mici detalii care completeaza nunta sau botezul vostru. Prietena mea Carmen, si-a deschis un mic site, care este inca la inceput de drum, dar are mult potential si merita vizitat: mopo.ro. Aici veti gasi cele mai frumoase marturii pentru botez sau nunta, accesorii diverse, bomboniere sau brelocuri.
Dar mai intai sa va spun cateva cuvinte despre aceste marturii si care este semnificatia lor. 


Din vechi strabuni se spune ca aceste micute cadouri, "marturii", care sunt formate din bomboane dulci (migdale, alune glazurate) se ofereau prietenilor sau familiei in semn de recunostinta pentru suportul si ajutorul lor. Ele reprezinta de fapt un suvenir, care se pune pe mese inainte de sosirea invitatilor, in fata fiecarei persoane sau familii care a participat la nunta sau se ofera la sfarsitul petrecerii, cand invitatii pleaca.
Aceste marturii sunt alcatuite din 5 bomboane, care simbolizeaza: sanatate, prosperitate, fertilitate, fericire si longevitate, impreuna cu un biletel de multumire, in care sunt insemnate data ceremoniei si numele protagonistilor. Ele pot lua diverse forme, de la cutiute cu dantela, panglici, tul, matase, la saculete, cristal, semne de carte, flori. 
Iar cele pentru botez sunt formate din mici suzete, copilasi, ursuleti, botosei, biberoane ♥ si sunt extrem de dragalase. 

Ca sa va convingeti ca sunt cu adevarat frumoase, va las cu cateva poze, dintre cele care m-au cucerit ♥:
Pentru nunta:








Pentru botez:








Toate sunt dragalase si le ador ♥ Voua care va fac cu ochiul? Nu-i asa ca este dragut site-ul

You Might Also Like

2 comentarii

  1. La noi (undeva in MM) nu se puneau marturii, se puneau pachete cu prajituri diverse (foarte bune, de casa) pe care invitatii le luau acasa la final. Asa as vrea si io, in cazul in care nu o sa se poata apelez la marturii.

    Aici scriu http://www.placidblog.com/blog/

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos si cu prajituri. Eu am ales pana la urma sa fac marturii poze la nunta. La intrare, cand ajung invitatii, facem o fotografie cu ei, fotograful le developeaza in timpul noptii, iar pe la mijlocul serii sau la plecare le dam poza.

    RăspundețiȘtergere

Articole apreciate