Protectia mainilor pe timp de iarna

marți, ianuarie 21, 2014


Nu imi vine sa cred ca mai avem putin si incheiem prima luna din 2014. Cand a zburat timpul? Parca ieri impodobeam cu drag bradul de Craciun, ne pregateam de sarbatori, iar acuma deja se vorbeste de Valentine's Day. Este incredibil cat de repede trece timpul. Dar de iarna se pare ca tot nu scapam. Cand credeam ca mai avem putin si vine primavara, s-a intors frigul, ploaia si vremea mohorata. Recunosc ca mi-e putin dor de zapada, de peisajele albe imaculate, de plimbarile romantice cand afara ninge cu fulgi mari si pufosi, dar nu imi este dor de frig, gheata si polei. Din pacate nu avem ce sa facem, decat sa ne conformam si sa avem grija de noi, de sanatatea noastra, sa nu racim, dar si de pielea noastra, acuma ca s-a racit considerabil. Asa ca va sfatuiesc sa mancati fructe si legume, sa va ingrijiti atat din interior, cat si in exterior. 

De ten avem grija mereu. Folosim creme adecvate, protectie solara, tratamente pentru diverse probleme si produse de machiaj sa ascundem imperfectiunile si sa avem un ten de portelan. Dar de maini avem grija asa cum trebuie? Sa nu uitam ca varsta unei femei este aratata in special de maini. Asa ca trebuie sa le ingrijim adecvat, mai ales in perioada rece, cand sunt afectate din cauza frigului. Chiar daca am scapat de gerul naprasnic in aceasta iarna (cel putin pana acuma), mainile nu trebuie neglijate. Trebuie sa folosim creme hidratante in fiecare zi, creme adecvate tipului nostru de piele, dar si sezonului in care ne aflam. 
Asa ca am cautat cele mai potrivite creme pentru maini de utilizat in aceasta perioada. 


O crema hranitoare, care ne protejeaza atat de frig, cat si de razele nocive ale soarelui este Altermed Panthenol Winter crema de protectie hranitoare SPF 20, o crema foarte buna pe timp de frig, deoarece hidrateaza intens pielea. Protectia solara trebuie folosita tot timpul anului si nu trebuie neglijata. Soarele ne poate afecta si iarna, asa ca trebuie sa avem mereu grija de noi, deoarece efectele acestuia sunt foarte nocive. Vara trebuie sa folosim neaparat protectie solara cuprinsa intre 30 - 50, iar in sezonul rece 15-30. Au fost multe zile in acest anotimp cu soare puternic, cu temperaturi ridicate fata de cum ar trebui sa fie in aceasta perioada, asa ca nu am avut nevoie de manusi in mod special. Si cum mainile erau expuse la soare, nu ar strica sa le protejam cu o crema care contine si SPF, nu-i asa? Nu vrem sa riscam imbatranirea mainilor, deoarece arata foarte urat. 
O alta crema pe care o recomand este Neutrogena Hand Care crema de maini anti-imbatranire, o crema care mentine supletea mainilor si contine SPF 25. Hraneste, hidrateaza si catifeleaza intens pielea pe termen lung. De asemenea este potrivita pe tot parcursul anului. 

Cel mai important este sa folosim produse adecvate tipului nostru de piele si sa ne protejam de frig. Nu trebuie sa ne neglijam, ci trebuie sa avem mereu grija de noi. 

Voi ce crema folositi pentru protectia mainilor pe timp de iarna? 

You Might Also Like

0 comentarii

Articole apreciate