Intretinerea unghiilor false cu gel si indepartarea acestora

vineri, august 02, 2013


Astazi o sa continuam seria articolelor legate de aplicarea unghii false cu gel, cu un nou articol despre intretinerea lunara a unghiilor cu gel, precum si indepartarea de tot a acestora. O data la 3-4 saptamani (uneori 5-6, depinde cat de repede cresc unghiile), unghiile cu gel trebuie refacute, deoarece unghia naturala creste si devine evidenta diferenta dintre unghia falsa si cea naturala. 

Cum se procedeaza la intretinerea unghiilor?
1. Daca am folosit oja, este recomandat sa o indepartam oja cu dizolvant fara acetona de pe unghii, sa nu stricam frezele. 
2. Cu un instrument pentru cuticule, impingem cuticulele si curatam pielea din jurul unghiei.
3. Apoi avem nevoie de pila electrica, pentru a ne usura treaba. Se pot reface unghiile cu gel si cu pila normala, dar timpul de executie este mult mai mare. In continuare o sa va exemplific cum procedez eu.
Cu un cap cilindric de carbid, indepartam cu multa grija cam 70% din gel cu miscari dute-vino. Dupa asta, folosim o rola de smirghel  sau o pila normala si indepartam inca 10%, si anume curatam excesul ramas, avand mare grija sa nu ajungem la unghia naturala, sa nu ranim cuticulele si sa nu stricam forma.

Miscarile trebuie sa fie ferme si rapide si nu trebuie sa stam prea mult intr-un singur loc (deoarece se face imediat sant).
4. Cu ajutorul capatelor subtiri de diamant sau carbid se curata zona cuticulelor (asa cum procedam si la prima constructie).
5. Aplicam primer si bond. Eu aplic pe toata unghia, dar se poate aplica si numai pe partea unghiei naturale. 
6. Aplicam un strat subtire de gel de baza, lasam sa se usuce. 
7. Aplicam gelul Natural si prelungim patul unghial, lasam sa se usuce (sau aplicam gel Natural pe intreaga unghie). Realizam french pe partea libera a unghie si lasam sa se usuce. 
8. Se degreseaza, se face model sau se aplica diverse accesorii pentru infrumusetare (exemplul din video de mai jos: se aplica folie de transfer). 
9. Se sigileaza cu gel 3 in 1, se formeaza bombatura de rezistenta si se lasa sa se usuce.
10. Se degreseaza, se pilesc unghiile si se curata cuticulele. 
11. Se aplica gel de luciu, se lasa se se usuce si unghiile sunt gata :). 

Mai jos aveti un filmulet, unde sunt expuse etapele prezentate mai sus



Cum se procedeaza la indepartarea unghiilor cu gel?
Atunci cand vrem sa indepartam de tot unghiile false trebuie sa avem foarte mare grija la pilirea acestora sa nu afectam unghia naturala prea tare. 

Incepem, la fel ca la intretinere, sa eliminam 70-80% din gel, cu multa grija, folosind capetele de carbid ale pilei electrice. Chiar daca vrem sa eliminam gelul de tot, eu recomand sa nu se faca acest lucru, ci sa se lase un strat foarte subtire de gel pe unghie, care se va elimina in timp, pe masura ce unghiile cresc. Daca scoatem gelul de tot, atunci unghiile vor fi foarte fragile, subtiri, se vor rupe si agata foarte usor, iar refacerea acestora va dura luni de zile (pana se regenereaza unghia din nou).

Dupa ce indepartam 70-80% din gel, cu pila normala pilim cu multa grija sa eliminam surplusul. Taiem unghiile si aplicam primer si bond. Apoi un strat foarte subtire de gel de baza, unul de gel Natural, la fel de subtire si peste acesta un gel 3 in 1. Si lasam unghiile sa creasca, iar pe masura ce cresc, se taie cate putin lunar, pana cand se elimina gelul complet. Eu consider ca aceasta este varianta cea mai buna de a scapa complet de gel. 

Daca totusi nu mai vrem deloc gel, atunci, cu multa grija, indepartam orice surplus de gel, cu pila normala de unghii si avem grija sa intretinem unghiile cu tratamente si uleiuri hranitoare, sa se regenereze. 


Sper ca v-am ajutat!
Pe curand! 

You Might Also Like

14 comentarii

  1. Foarte folositor articolul tau :-D Mai ales ca de o saptamana am inceput si eu sa fac unghii cu gel. Multumesc :-*

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur mult ca te ajuta! Spor la unghiute! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. nicoleta ciocoiu2 august 2013 la 15:31

    spunemi te rog daca ai intanpinat in cariera ta vreo clienta care era alegica la gel,lampa sau primer ? si ce eai recomandat ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga mea, dupa cum am mai spus, eu nu ma ocup expres de unghii tehnice, este doar o pasiune. Mai pun unghii la prietene, din cand in cand, dar, de cele mai multe ori, experimentez pe mine :D. Din pacate nu cunosc o solutie pentru aceasta problema. Oricum, trebuie depistata neaparat cauza, daca e alergica la un ingredient din gel sau din primer. Eu as recomanda sa nu isi puna unghii pana nu descopera cauza care ii provoaca alergia, sa nu pateasca ceva mai grav.
    Daca mai aflu detalii legate de acest lucru, o sa postez pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa cumpere de la farmacie crema cu pelin de la Naturalis = 8 Lei. Am avut aceeasi problema si am scapat :)

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc mult geo sper sa ma ajute si pe mine .

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am fost putin alergica dar mi-a trecut in doua zile de la sine.
    Am avut putin degetele umflate si roșii si m-a mâncau :)) .

    RăspundețiȘtergere
  8. Am si eu o intrebare :d Dupa ce aplic gellul 3 in 1 de la 2M beauty,apoi degresez si la final pilesc unghia toata cu o pila de duritate medie cand dau cu gel Llack dupa ce se usuca in lampa uv se vad urmele de la pila.adika unghia cu putin luciu si zgariata.care este cauza?multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. da exact despre asta este vorba o senzatie de mancarime la cuticule si buricele degetelor desi am respectat pasii in tocmai nu mam apropiat cu gel de cuticula ceva se intanpla si nu inteleg de la ce ...
    deci sa inteleg ca ai rezistat cateva zile asa findca eu nu am putut rezista si miam dat jos toata frumusetea mea de munca ................

    RăspundețiȘtergere
  10. multumesc mult pentru sfat ,chiar te rog sa postezii. ..

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna! Eu nu am folosit gellack pentru luciu, doar Top Gel (http://bit.ly/18OxYNo). La acesta nu se observa urmele de la pila., Incearca sa mai dai cu un strat subtire de gel 3 in 1, degreseaza si aplica gellack.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am si eu o intrebare....vreau sa imi achizitionez o pila electrica. Cea pe care o folosesti tu ce viteza maxima de rotatii pe minut are? Am gasit cu 20000 si cu 30000. Este suficient 20000?

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna si eu am exact la fel mancarime si roseAta c'è Pot face? Leam facut de vreo 5 /6 ori si dupa mia aparut

    RăspundețiȘtergere

Articole apreciate