Tehnici culinare si ustensile de bucatarie - campania vALLuntar

joi, martie 14, 2013


A venit timpul sa va povestesc despre cartile primite in cadrul campaniei vALLuntar. Una dintre ele, cartea pe care mi-am dorit-o cel mai mult este Tehnici culinare si ustensile de bucatarie, o carte incredibila, un must have in bucataria oricui. Imediat ce am pus mana pe ea am studiat-o pagina cu pagina si am ramas impresionata. Cartea se prezinta foarte frumos, cu pagini lucioase, multe poze detaliate si perfecte, coperta cartonata si multe secrete. 

Aceasta este impartita in trei parti: 
1. Ustensile - nu pot sa va spun cate minunatii am gasit aici ♥ imi venea sa ma duc in magazin si sa le cumpar pe toate :)). Sunt prezentate diverse vase pentru gatit, un abecedar al cutitelor (la ce foloseste fiecare cutit, cum trebuie sa le ingrijim), ustensile pentru gratar, pentru masurat, electrocasnice pentru bucatarie, ustensile pentru carne, prajitui, placinte, absolut orice tine de bucatarie. 
2. Tehnici - partea cea mai interesanta, unde sunt prezentate pas cu pas 250 de tehnici culinare de toate felurile (cum se bat albusurile, cum se face choux, cum se modeleaza aluatul, cum se obtine un asezonat, cum se taie un peste intreg, cum se curata si se taie corect fructele, cum se manuieste corect un cutit, cum se pregatesc condimentele proaspete pentru consum, cum se pregateste carnea pentru gatit, si multe multe altele);
3. Retete - cateva retete, inserate prin paginile cartii, impreuna cu tehnicile de bucatarie. Este prezentata tehnica, dar si cateva sugestii de preparate. 
La sfarsitul cartii avem un index, impartit si el in trei parti: index general, index pentru retete si index pentru ustensile, care ne ajuta sa gasim mai repede ceea ce ne intereseaza. 

Cartea este foarte bine portionata si gandita, iar faptul ca are poze detaliate pas cu pas este punctul meu preferat. Stiti cat este de plictisitor sa citesti cum se face o reteta, ce frumos scrie acolo cum trebuie sa procedezi si cu toate aceastea nu iti iese bine. Nu ai nici o poza cu preparatul sa vezi daca arata asa cum trebuie. Ei bine, in aceasta carte lucrurile stau invers. Avem poze multe, calitative, detaliate, cu orice etapa. Si la fiecare poza, avem cate un paragraf unde este explicat pe indelete cum trebuie sa procedam. Foarte frumos, nu-i asa? Asa da carte pentru incepatori :). 

Sunt foarte multe lucruri de povestit despre aceasta carte. Are multe informatii folositoare si o recomand tuturor, fie ca aveti o pasiune pentru gatit sau gatiti ocazional, din aceasta carte aveti multe de invatat ;). Niciodata nu se stie cand vreti sa impresionati pe cineva drag!

Acesta postare face parte din campania vALLuntar initiată de Grupul Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA. La fiecare 15 comentarii, primite de la persoane diferite, se va planta un copacel. Asa ca va invit sa comentati, sa plantam cat mai multi copaei, deoarece avem nevoie de oxigen ;).

You Might Also Like

25 comentarii

  1. O vreau si eu. Din descrierea ta pare o carte foarte practica. :)
    Spor la plantat copacei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesanta carticica :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreau si eu carti astfel: cu multe poze, pas cu pas, cu sfaturi utile cu ce iti trebuie in bucatarie

    RăspundețiȘtergere
  4. super tare cartea. Ma bate gandul sa o cumpar si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar e o carte buna!
    Spor la bucatarit si la plantat!

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte buna cartea ,mi-am cumparat-o .

    RăspundețiȘtergere
  7. Am slicitat-o și eu când era campania ,,Carte călătoare”. Am crezut că mi-a trecut dorul de ea. Dar cititnd recenzia ta mă bate gândul să o cumpăr: Spor la copăcei!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu sunt innebunita dupa toate gadget-urile de bucatarie... de tocat, de ras, de amestecat. Si ador sa gatesc, asa ca imi va fi uitila cartea asta.
    Spor la plantat!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca ar fi perfecta pentru o bucatareasa incepatoare ca mine:)

    RăspundețiȘtergere
  10. o carte minunata , imi place ! succes !!

    RăspundețiȘtergere
  11. Am mai citit despre cartea asta şi mi-a atras atenţia, mai ales că are multe poze şi informaţii practice. Mi-ar plăcea s-o răsfoiesc :)

    RăspundețiȘtergere
  12. As citi-o, dar tot nu as intra in bucatarie :))

    RăspundețiȘtergere
  13. felicitări pentru alegere.. să o stăpânești sănătoasă și să înveți cât mai multe din ea!

    RăspundețiȘtergere
  14. Este una dintre cartile pe care le am in vedere:). Abia astept sa ii fac si ei un loc in biblioteca "bucatariei" :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Imi plac cartile de genul acesta chiar daca nu sunt cine stie ce priceputa...arata bine cartea!

    RăspundețiȘtergere
  16. mi-au tot fugit ochii la cartea asta dar cum ziceai si tu..cred ca mi-as da toti banii pe ustensile si chestii dragute pentru bucatarie dupa ce as citi-o:))

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna Mada. Te-am gasit pe Pinterest si apreciez artistul din tine. Sunt Adrian din Iasi. Ma ocup si eu de beauty. Am 2 centre solar, o salina si magazin de suplimente nutritive. Poate facem o colaborare cu articole. Mailul meu: body.line@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  18. Ma bucur ca mai exista oameni care vor sa ajute, sa se planteze un copacel, chiar daca sunt multi ... (nu le dau nume ca stim noi) care se gandesc doar sa-i taie si sa faca bani

    RăspundețiȘtergere
  19. Imi plac ustensilele de bucatarie insa am o mare problema cu depozitarea lor... Mi-ar placea insa sa rasfoiesc retetele propuse si sa ma inspir.

    RăspundețiȘtergere
  20. Excelenta cartea asta, chiar imi place! Si am impresia ca este foarte iubita, mai ales de gospodinele cu blog culinar :)
    Of, comentariul asta al meu suna a spam, dar zau ca nu este, doar ca am comentat atat la cartea asta incat am impresia ca ma repet. Spor la comentarii ;)

    RăspundețiȘtergere
  21. Pentru o amatoare în bucătărie cum sunt eu, cred că ar merge super-bine :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Ti-ai ales carti foarte utile. Si pe mine ma pasioneaza gatitul si as aprecia o astfel de carte.

    RăspundețiȘtergere
  23. Da, e super, mi-au placut si trucurile si ce sa faci cand se intampla sa gresesti in anumite situatii.

    RăspundețiȘtergere
  24. WOW! In sfarsit gasesc o carte despre bucatarie recenzata. Mi-ar placea foarte mult sa o citesc si sa mai deprind mici secrete intr-ale bucatariei.

    RăspundețiȘtergere

Articole apreciate