Cartea sanatatii femeii - campania vALLuntar

miercuri, martie 20, 2013


A doua carte din campania vALLuntar este Cartea sanatatii femeii de Marilyn Glenville, un ghid complet pentru femeile de toate varstele. Am ales aceasta carte deoarece o consider foarte utila, atat pentru fetele tinere, cat si pentru cele mature, trecute prin viat. De sanatatea noastra trebuie sa avem mereu grija, pana la adanci batraneti. Fie ca vreti sa stiti cum sa va protejati si sa fiti mereu sanatoase si vreti sa preveniti aparitia problemelor, fie ca vreti sa aflati cum sa va influentati fertilitatea sau cum sa luptati impotriva durerilor menstruale, aceasta carte are de toate.


Cartea este organizata foarte frumos in 5 capitole si cuprinde 320 de pagini de informatii, pentru a ne ajuta sa intelegem mai bine modul de functionare al corpului nostru. 

Capitolul 1 - "Cunoasteti-va organismul"
In acest capitol se pune accentul pe rolul nutritiei, stilului de viata si cel al terapiilor naturiste. Sunt prezentate elementele de baza ale une nutritii optime, precum si modul in care trebuie sa arate dieta noastra. De asemenea, avem cate un subcapitol despre cum trebuie sa ne mentinem in forma, importanta somnului, dar si a exercitiilor fizice, precum si efectele negative ale fumatului si acoolului. Un subcapitol interesant este cel cu terapiile naturiste, care ne ajuta sa ne autovindecam. Acupunctura, aromaterapia, plantele medicinale, masajul, reflexologia, ne ajuta foarte mult n reechilibrarea organismului. 

Capitolul 2 - "Sistemele corpului"
In acest capitol avem parte de o lectie de biologie, unde ne sunt prezentate toate organele feminine, precum si cele mai frecvente afectiuni intalnite de-a lungul vietii. Sunt evidentiate in special tiroida, sanii, organele reproductive, precum si picioarele. Acest capitol este baza, deoarece ne da posibilitatea sa ne ingrijim cat mai eficient sanatatea. Sunt prezentate afectiunile care pot sa apara, cate tipuri sunt, care sunt simptomele, precum si modul detratare al acestora, atat prin tratamente conventionale, cat si naturiste. De asemenea, avem si cateva sfaturi despre dieta care ar trebui urmata in cazul afectiunii respective. 

Capitolul 3 - "Conceptia, sarcina si nasterea"
Un capitol esential pentru viitoarele mamici. Deoarece este foarte important sa ajungem intr-o stare de sanatate buna, inainte de a concepe un copil, in acest capitol avem exemplificate cateva sfaturi de ingrijire inainte de conceptie. Sarcina, travaliul, nasterea si alaptarea, depresia prenatala sau cea postpartum sunt explicate in detaliu, intr-un mod usor de citit si pe intelesul tuturor. 

Capitolul 4 - "Menopauza"
Un capitol interesant, dar peste mai multi ani. Recunosc ca m-am uitat fugitiv peste el, nu l-am studiat in detaliu, dar o sa revin la momentul potrivit, peste vreo 30 ani :). 

Capitolul 5 - "Ingrijirea optima a sanatatii"
Acest capitol l-am studiat cu interes, deoarece aici este prezentat modul in care trebuie sa avem grija de noi, cum sa ne protejam, cum sa ne intarim imunitatea si cum sa avem o viata lunga si sanatoasa. Asa ca incepem prin a avea grija degreutatea, apoi de sistemul imunitar, pe urma de semnele de imbatranire, iar la final cum sa facem fata stresului. 

Consider aceasta carte esentiala in biblioteca oricarei femei, care vrea sa se cunoasca pe sine, sa-si cunoasca corpul si sa duca o viata lunga, fericita si sanatoasa. O recomand cu drag tuturor femeilor! 

"Daca femeile ar trebui sa cumpere o singura carte despre sanatatea lor, atunci aceasta ar trebui sa fie". Dr Yehudi Gordon

Acesta postare face parte din campania vALLuntar initiată de Grupul Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA. La fiecare 15 comentarii, primite de la persoane diferite, se va planta un copacel. Asa ca va invit sa comentati, sa plantam cat mai multi copaei, deoarece avem nevoie de oxigen ;).
Nu uitati de prima recenzie la cartea Tehnici culinare si ustensile de bucatarie, aici

You Might Also Like

18 comentarii

  1. Ce bine era daca stiam de aceasta carte pe vremea cand eram insarcinata! Atunci ne intereseaza mai mult despre santate, sarcina, etccc

    RăspundețiȘtergere
  2. Alinaluibrumarel21 martie 2013 la 08:46

    e foarte bine sa ai o asemenea carte in biblioteca :).

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei, ia uite o carte pe care trebuie sa o avem toate in biblioteca. O sa mi-o cumpar si eu! In campanie am ales altceva :)

    RăspundețiȘtergere
  4. O carte foarte utila as spune :) Ai fost inspirata cand ai ales-o :)
    Bafta la strans comentarii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Danonino, blognaiv.blogspot.ro21 martie 2013 la 13:51

    Wow. Cat de cuprinzatoare! Imi place ca ai scris care sunt capitolele, mi se pare ca ar trebui precizate la orice recenzie de carte.



    Eu am o mama care se trateaza de cele mai multe ori cu indiferenta, ar trebui sa-i daruiesc aceasta carte...

    RăspundețiȘtergere
  6. E o carte utila,cred ca ar fi bine sa o aiba orice femeie in biblioteca.Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Pare o carte foarte interesanta, carte pe care fiecare dintre noi ar trebui sa o citim.Bafta !

    RăspundețiȘtergere
  8. Cartea mi se pare extrem de utila si nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca fiecarei femei.

    RăspundețiȘtergere
  9. O carte foarte interesantă - mai ales capitolul cu menopauza :P

    RăspundețiȘtergere
  10. Cu siguranta o carte care nu trebuie sa lipseasca din bibloteca:)

    RăspundețiȘtergere
  11. SUPERBA CARTEA...UN CADOU PERFECT PT O FEMEIE

    RăspundețiȘtergere
  12. Antonela Sofia Barbu23 martie 2013 la 22:45

    O carte interesanta. Am rasfoit-o si eu putin in librarie. O voi cumpara cu siguranta. Multumesc. Succes la plantat.

    RăspundețiȘtergere
  13. Si eu am primit-o pentru recenzie!Am numai cuvinte de lauda la adresa ei!

    RăspundețiȘtergere
  14. Fetele din ziua de astazi au atatea surse de informatie la indemana, plus ca traiesc intr-o atmosfera mai relaxata fata de "chestiunile femeiesti". Eu mi-am petrecut pubertatea si adolescenta timpurie inainte de '89, cand as fi dat orice sa am o asemenea carte....

    RăspundețiȘtergere
  15. Si eu am primit-o pentru recenzie,o iubesc

    RăspundețiȘtergere
  16. Pare a fi o carte utila si numai buna de cadou atunci cand nu stii ce sa cumperi unei persoane dragi.

    RăspundețiȘtergere

Articole apreciate