Ziua Mondiala a Animalelor - Ziua lui Monily ♥

joi, octombrie 04, 2012

Astazi, 4 octombrie, este sarbatorita Ziua Mondiala a Animalelorinstituita de Organizatia Internationala pentru Protectia Animalelor in 1931, in memoria Sfantului Francisc de Assisi (1182-1226), intemeietorul Ordinului Franciscan si protectorul animalelor.

Este o zi frumoasa, o zi speciala, in care trebuie sa ne amintim de aceste micute fiinte care ne inveselesc ziua, care ne demonstreaza iubirea prin devotamentul lor. Astazi este ziua dedicata special acestor fiinte care ne sunt alaturi zi de zi, dar si animalutelor care au nevoie de ajutorul si sustinerea noastra. Chiar daca a fost initiata in 1931 ca modalitate de a atrage atentia oamenilor asupra speciilor aflate pe cale de disparitie si in pericol, aceasta zi a ajuns sa fie sarbatorita pe tot globul ca zi a tuturor animalelor. 

Eu am avut de mica macar un animal de companie. Am avut atat caini, dar mai ales pisicute. Ador toate animalele! Cu toate acestea, trebuie sa recunosc ca ma simt mai atasata de pisici. Sunt cu siguranta a cat woman :). Din acest motiv, astazi va voi spune povestea Monitzei care imi aduce in fiecare zi cel putin un zambet.

A fost odata ca in povesti, a fost ca niciodata, era o zi frumoasa, in urma cu 5 ani. Stateam cu mama in bucatarie, cand de-odata, Julian (motanul care era stapanul teritoriului pe atunci) si-a adus o mica si dragalasa prietena. Cand am vazut-o asa frumoasa, bineinteles ca nu am rezistat (nu ca as rezista in fata vreo-unei pisici), si am iesit repede afara sa vad daca sta la mangaiat. Surprinzator, nu era deloc fricoasa si  nici "speriata de bombe", cum sunt alte pisici. Era chiar dragalasa si extrem de cuminte. Saraca de ea, era flamanda, asa ca am hranit-o, iar Julian, care a fost un adevarat cavaler, a impartit mancarea cu ea. 

Cum seara a venit, nu am crezut ca o voi mai vedea si a doua zi. Dar m-am multumit sa fac fericita o pisicuta chiar si pentru o zi. Dar, surpriza, Mona a venit si a doua zi, tot impreuna cu Julian. Asa ca am hranit-o din nou, am incercat sa ma joc cu ea, dar nici macar nu stia :)) Era mult prea cuminte. Nici macar nu mieuna. Si a mai trecut o zi, si inca doua, si o luna, apoi doua si uite asa Mona nu mai pleca de la noi. Incetul cu incetul am invatat-o sa se joace si nu se mai satura. A invatat sa muste, dar nu sa sfasie, ci asa in joaca imi apuca degetul. A devenit micuta noastra Monitza. 

Dupa mai multe luni (nu mai tin minte exact cate) eram pe afara cu mama cand se opreste la poarta o doamna care tot sustinea ca este pisica ei si ca o cheama Ema. A strigat-o Ema, Ema, dar pisica nimic. Chiar daca ne durea sufletul, am lasat-o sa ia pisica. Avand in vedere modalitatea in care a venit la noi, am zis ca poate o fi chiar stapana ei. 

A fost urat fara Mona, mai ales si din cauza faptului ca Julian ne-a parasit :(. Si uite asa a trecut o luna fara Mona, o luna trista, o luna in care simteai lipsa cuiva drag. Dar, intr-o seara, la ora 23, am primit o vizita la geam.... de la cine credeti? De la Monaaaaa! Nu va puteti imagina bucuria simtita atunci ♥ am sarit imediat din pat si am luat-o in casa. Era atat de fericita incat nu stia cum sa se mai gudure pe langa mine si sa o alint. Nu avea deloc stare :)) nici mancare nu i-a trebuit. Si bineinteles ca am luat-o cu mine in camera si de atunci am zis ca nu o mai dau nimanui. O pisica nu sta cu forta si daca este neglijata mult timp, atunci ea sufera si pleaca. A plecat odata si a ajuns la noi, a plecat a doua oara si tot la noi a venit, si aici a ramas, pentru ca la noi a gasit iubire si afectiune, iar ea ne-a oferit multe zambete si multe clipe de fericire. 

Este foarte placut sa ai o mic animal de companie, care te asteapta in fiecare zi si se ataseaza de tine. Un animalut care se bucura cand te vede si iti este devotat. Un mic suflet care iti arata ca te iubeste asa cum numai el stie. Asa este si Mona mea ♥ 

Cu ocazia acestei zile frumoase, vreau sa-i urez La Multi Ani scumpei mele pisici Mona!!!!

Acuma va las cu cateva poze sa vedeti cat de simpatica si eleganta este ♥




















Care este preferata voastra? ♥ Eu le ador pe toate!

O dedicatie speciala pentru Mona ♥, pentru toate animalutele din viata voastra, dar si pentru toate animalutele din lume ♥ O melodie relaxanta, dar in acelasi timp sensibila, care ne aduce aminte cat de mult trebuie iubite animalutele din viata noastra.

Aveti un mic suflet care va lumineaza ziua? Atunci sa-i urati La Multi Ani din partea mea♥! 
Eu va recomand din suflet sa va atasati de un mic animalut, deoarece toate animalele au nevoie de iubire ♥
post signature

You Might Also Like

13 comentarii

  1. Ce postare frumoasa si ce poveste induiosatoare... :) Pisicuta ta e o dulceata, imi imaginez cat de multi poti sa o iubesti pentru ca nici nu s-ar putea altfel... :)
    Nu am stiut ca azi e Ziua Mondiala a Animalelor, dar ma bucur sa aflu si Ginutza mea sigur va fi fericita pentru ca o sa-i cumpar ceva special cu peste ca sa o sarbatoresc. Si povestea ei este oarecum asemanatoare cu cea a Monei, in ideea ca a venit singurica la noi in curte desi aveam doi caini si in prezent trei si nu o iubesc deloc, insa ea nu a mai plecat de la noi! :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. dragonfly dragonfly5 octombrie 2012 la 00:59

    Cea in ghiveci, clar ! Am mai vazut-o acum ceva timp si tot imi starneste un zambet larg,, de fiecare data.

    RăspundețiȘtergere
  3. Au atitudine ;) si merita iubite si alintate ♥ Toate animalele merita :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiuuu :)) este mortala! Cand am vazut-o in ghiveci sa cad :))) nu stiam ce planuieste. Dar ea statea asa linistita si se uita pur si simplu pe geam. Era cel mai bun loc de admirat :D Crazy cat :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos articolul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiuuu :)) este mortala! Cand am vazut-o in ghiveci sa cad :))) nu stiam ce planuieste. Dar ea statea asa linistita si se uita pur si simplu pe geam. Era cel mai bun loc de admirat :D Crazy cat :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce postare frumoasa si ce poveste induiosatoare... :) Pisicuta ta e o dulceata, imi imaginez cat de multi poti sa o iubesti pentru ca nici nu s-ar putea altfel... :)
    Nu am stiut ca azi e Ziua Mondiala a Animalelor, dar ma bucur sa aflu si Ginutza mea sigur va fi fericita pentru ca o sa-i cumpar ceva special cu peste ca sa o sarbatoresc. Si povestea ei este oarecum asemanatoare cu cea a Monei, in ideea ca a venit singurica la noi in curte desi aveam doi caini si in prezent trei si nu o iubesc deloc, insa ea nu a mai plecat de la noi! :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Au atitudine ;) si merita iubite si alintate ♥ Toate animalele merita :D

    RăspundețiȘtergere

Articole apreciate