Serial TV: Game of Thrones (2011)

miercuri, aprilie 04, 2012

Astăzi va voi vorbi despre un serial pe care il urmăresc cu mult interes, deoarece este un unul foarte reușit.  Game of Thrones (Urzeaza Tronurilor) a apărut in aprilie 2011 și are la baza celebra serie de cărți ale lui George R.R. Martin, și anume "A Song of Ice and Fire"

Scurta descriere: 
Totul începe într-un loc magic, pe un tărâm unde verile durează decenii, iar iernile vieți întregi. Serialul spune povestea regilor şi reginelor, a cavalerilor şi renegaţilor, a mincinoşilor și nobililor, cu toţii prinşi în lupta pentru câștigarea Tronului de Fier. 
La începutul serialului, Regele Robert Baratheon, căsătorit cu Cersei Lannister (din corupta şi bogata familie Lannister), îi cere Lordului Eddard “Ned” Stark să vină în sud şi să-l ajute să-şi conducă regatul, după ce omul său de încredere moare într-un mod ciudat si suspect. 
Între timp tronul e amenințat din est de prinţesa dragon - adolescenta Daenerys, moştenitoarea fostei dinastii, şi fratele ei diabolic Viserys, ambii în exil după ce familia lor, aflată la conducerea regatului vreme de mulți ani, a fost masacrată. Viserys, care visează să recâştige regatele care, odinioară, aparţineau familiei sale, este in stare de orice şi îşi obliga sora sa se căsătorească cu un sălbatic din clanul Dothraki, in schimbul a 40 mii soldați ca sa atace regatul. 
De asemenea există zvonuri cum că s-ar petrece lucruri ciudate la marginea regatului, la nord de zid si ca s-au întors cei de temut, The White Walkers. 

Game of Thrones prezintă o poveste incredibila a duplicităţilor şi a trădărilor, a nobililor şi a onoarei, a cuceririlor şi a triumfului. Schimbări de situație, care te vor lasă fără suflare, regi şi regine, cavaleri şi renegaţi, mincinoşi, lorzi şi oameni cinstiţi vor juca "Urzeala tronurilor" şi vor lupta pentru putere pentru că aici fie câştigi, fie mori. Şi să nu uităm: The Winter is Coming!

Actori:
În rolurile principale îi puteţi vedea pe: 
Mark Addy (regele Robert Baratheon)

Sean Bean (Lordul Eddard “Ned” Stark)

Emilia Clarke (Daenerys Targaryen)

Jason Momoa (Khal Drago)

Harry Lloyd (Viserys Targaryen)


Nikolaj Coster-Waldau (Ser Jaime Lannister)

 Peter Dinklage (Tyrion Lannister)

 Michelle Fairley (Lady Catelyn Stark)

Aidan Gillen (Petyr Baelish “Littlefinger”)

 Jack Gleeson (Prințul Joffrey Baratheon)

 Iain Glen (Ser Jorah Mormont)

Kit Harington (Jon Snow)

Lena Headey (Regina Cersei Lannister)

 Isaac Hempstead-Wright (Bran Stark)

 Richard Madden (Robb Stark)

 Rory McCann (Sandor Clegane “The Hound”)

 Sophie Turner (Sansa Stark) 

Maisie Williams (Arya Stark)


Trailer:

Cel mai recent episod2x01 - The North Remembers (duminică, 1 aprilie 2012
Urmatorul episod2x02 - The Night Lands (duminică, 8 aprilie 2012)
Genul serialului: drama, fantezie, mister
Durata unui episod: 50 minute
Nota imdb: 9.4/10

Va recomand cu mult drag acest serial si va asigur ca nu va veti plictisi ;). Pana in prezent au aparut 10 episoade din primul sezon si 1 episod din sezonul al doilea. 

Urmăreşte cineva serialul? Cum vi se pare? Sau cine este tentat să il urmărească? ;)
Dar seria "Cântec de gheata și foc" de G.G. Martin a citit-o cineva? Eu îmi doresc extrem de mult sa o citesc ♥ 

post signature

You Might Also Like

4 comentarii

Articole apreciate