Rovinieta electronica, utila sau nu?

luni, martie 26, 2012

Dupa cum ati putut observa, blogul meu nu este axat doar pe partea de beauty, ci si pe partea de lifestyle. Acest lucru se poate observa si din denumirea blogului: Life, passion and beauty. Life, deoarece imi place sa va impartasesc lucruri pe care le consider eu utile, passion, deoarece v-am prezentat pasiunea mea despre nail art, precum si beauty, intrucat contine diverse review-uri la produse cosmetice si in curand la produse de machiaj. 

Asa ca, astazi, m-am gandit sa dezbatem un subiect care va fi util pentru soferi, si anume: rovinieta. Este utila aceasta sau nu? Dar mai intai, sa vedem la ce se refera rovinieta. 

Rovinieta a fost introdusa prin OG nr. 15/2002. Actul normativ defineste tariful de utilizare ca fiind o anumita suma a carei plata confera unui vehicul dreptul de a utiliza, pe parcursul unei perioade date, reteaua de drumuri nationale din Romania. Macar de ar fi si toate drumurile acceptabile, dar aceasta este cu totul o alta poveste. 


Fiind introdusa printr-un act normativ, vrem, nu vrem, trebuie sa ne conformam si sa avem rovinieta daca intentionam sa circulam pe drumurile nationale, avand in vedere ca si amenzile sunt destul de mari. Dar, un lucru la care nu s-au gandit atunci cand au introdus acest act normativ este faptul ca in multe orase, hypermaket-urile se afla in afara orasului si esti obligat sa-ti cumperi rovinieta daca vrei sa ajungi pana la ele cu masina. Frumos, nu-i asa? Ca sa dau exemple din orasul meu, in afara orasului sunt Metro, Carrefour, Praktiker si Dedeman. Un alt exemplu bun sunt si unele firme, care si-au deschis sediu in afara orasului. Si aici trebuie sa ai rovinieta daca vrei sa ajungi la serviciu cu masina. Dar cum legile se fac fara sa se gandeasca la toate aspectele, nu avem ce sa facem si trebuie sa cautam cele mai usoare si simple solutii de conformare, avand in vedere ca suntem obligati sa ne achizitionam rovinieta. 

Una dintre acestea este modalitatea de achizionare electronica online a rovinietei, o modalitate simpla si rapida, fara sa mai stam la cozi la posta sau benzinarii. 


Site-ul www.roviniete.ro a fost gândit ca un instrument simplu și eficient de informare asupra tarifelor de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România - asa numita rovinietă. Toti posesorii de autovehicule din România sunt obligați prin lege să aibă asupra lor, în situația în care utilizează drumurile naționale din afara orașelor, rovigneta, prin care demonstrează că au achitat acest tarif. Este important să cunoaștem valoarea acesteia, către cine se adresează, în baza cărui temei legal si mai ales de unde o putem procura! 

Pasii pe care trebuie sa-i urmati sunt destul de simpli:
- accesati http://roviniete.ro/ 
- va selectati tipul de autovehicul si data la care vreti sa intre rovinieta in vigoare
- va alegeti perioada de valabilitate (aici sunt precizate si preturile)
- va selectati metoda de plata, prin ordin bancar sau online cu cardul
- va inregistrati si imediat ce se primeste confirmarea platii, rovinieta se va emite si se va expedia pe email. 
Simplu si rapid, nu-i asa? 

Ati incercat acest serviciu pana acuma? Cum vi se pare?
post signature

You Might Also Like

2 comentarii

  1. Nu incape dubiu, nu prea mai putem pleca fara rovinieta din oras. Ar fi bine sa existe si un site unde poti sa verifici daca rovinieta mai este valabila si pana cand, altfel te poti trezi ca rovinieta a expirat si primesti amenzi. Din pacate eu nu am gasit cum pot verifica ca rovinieta este valabila.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar fi foarte utila o alerta pe telefin sau email ca sa stim cand se aproprie perioada de expirare :-?

    RăspundețiȘtergere

Articole apreciate