Destinatie de vacanta: Sarbatorile de Paste la Nisipurile de Aur

marți, aprilie 12, 2016

Anul trecut ne-am decis sa petrecem Sarbatorile de Paste in Bulgaria, la un hotel all inclusive, pe malul Marii Negre. Am avut noroc si am gasit o cazare perfecta, pe booking, la un pret foarte bun, pentru ultra all inclusive, si anume 1400 lei pentru 3 nopti. Hotelul se numeste Grifid Arabella, aflat la cateva minute de plaja. Vara, la acest hotel, pretul este aproape dublu. Desi vremea era destul de capricioasa anul trecut, cum este si acum, am avut noroc sa prindem soare si vreme excelenta. Sunt sigura ca si anul acesta va fi la fel de Paste.

Am plecat din Iasi noaptea, deoarece doream sa ajungem dimineata la ora 6 la Vama Veche. Zis si facut, ne-am incadrat perfect in timp. Dimineata la 6 eram la Vama Veche, unde am oprit exact langa plaja sa bem o cafea pe malul marii. Poate prindem si rasaritul. Din pacate, nu am putut sa stam prea mult pe plaja, deoarece era extrem de frig. Am vrut sa trecem granita pe la Vama Vechea, deoarece aveam in plan sa vizitam si Capul Kaliakra. Imediat cum iesi din Romania, ai un sentiment extrem de ciudat. Drumul prin satele uitate de lume din Bulgaria este destul de infiorator. Aveai impresia ca mergi prin pustietate. Nu vedeai niciun om prin jur, iar casele aratau parasite. Va recomand sa aveti GPS atunci cand iesiti din tara. Cel mai practic este Navigator - MapFactor GPS Navigation Maps (pentru Android). Merge foarte bine fara Internet. Trebuie sa va instalati inainte hartile pentru tarile dorite. Ced ca am vazut un singur indicator catre Kaliakra, unde trebuia sa viram la stanga si sa mai parcurgem inca 13 km. 




Capul Kaliakra se afla la vreo 60 km de Vama Veche si este un loc superb, care merita vizitat, daca sunteti in drum spre litoralul bulgaresc. Noi am ajuns pe la ora 8 – 8:30 si nu prea era lume, asa ca nu ne-a cerut nimeni taxa de intrare. Ne-am plimbat printre ruine, ne-am relaxat, am mancat ceva si am admirat cat de frumoasa era culoarea apei. Un albastru incredibil de frumos! Din ceea ce am citit, toamna poti sa vezi cum inoata frumosii delfini. 

Ne-am continuat drumul catre plajele bulgaresti si am ajuns la Nisipurile de Aur in jurul orei 11. Check-inul se facea de la ora 14, asa ca am parcat masina si am plecat pe plaja. Incepea sa fie din ce in ce mai cald. Avand in vedere ca am plecat de la zero grade din Iasi, eram imbracati bine. Cine se mai plimba pe plaja in ghete de iarna si haine groase? :) 




Am stat vreo doua ore pe plaja, ne-am odihnit, ne-am incalzit bine, dupa care am plecat sa ne cazam. Hotelul arata foarte bine, camera la fel, spatioasa, curata, aveam balcom, cu vedere catre piscina si mare. 

Un minus este parcarea, care costa 20 leva/zi. Eram pregatiti oricum, deoarece am citit destul de multe pareri pe booking, trip advisor si amfostacolo despre hotel, asa ca stiam ca la hotelul alaturat, International Casino, parcarea costa 12 leva/zi, find parcare supravegheata, subterana, cu bariera. La sejururi de 5-7 zile este si mai ieftina si anume 60 leva/sejur. 

Al minus este Internetul in camera. Daca vroiam wifi in camera trebuia sa platim separat. In schimb era Internet gratuit in holul receptiei si la restaurtant. 

Mancarea era diversificata si aveai de unde sa alegi. Cina avea o tematica diferita in fiecare seara. Aveau si trei restaurante a la carte: italian, asiatic, bulgaresc. Pe timpul zilei aveai diverse lucruri de rontait: sandwichuri, hot dog, clatite, etc. La piscina aveam bauturi la discretie, de orice fel. 

Erau piscine atat in exterior, pentru adulti si copii, cat si in interior. In hotel erau doar ramani. Nu cred ca am auzit vreun strain cat am stat noi acolo, cu exceptia personalului. 

Am gasit in apropriere de hotel o capela, unde a mers toata lumea pentru Inviere. A doua zi, la micul dejun, am fost intampinati cu oua rosii si cozonac, iar pe terasa a venit un preot ortodox sa faca o slujba. Foarte dragut din partea hotelului. 



Plaja nu era inca amenajata, fiind inca devreme pentru sezon, dar era destul de curata. Probabil din cauza faptului ca nu era populata cu turisti :). 


Ne-am plimbat pe plaja, prin statiune si era asa placut, deoarece era liniste, nu era aglomeratia din sezonul estival. Nisipul era fin, iar apa extrem de rece, doar 10 grade, dar afara era cald, foarte cald pentru 14 aprilie. 



Cu siguranta o sa mai mergem in Bulgaria, de preferat tot inaintea inceperii sezonului, pentru a evita aglomeratia. Daca nu stiti ce sa faceti de Paste, va recomand o vacanta de relaxare la mare. Sunt multe oferte last minute, foarte convenabile. Cu toate ca, anul acesta, fiind Pastele odata cu 1 Mai, cu siguranta vor fi amenajate si plajele. 


Dupa 3 zile la plaja, am plecat spre munte la cota 2000 la Sinaia. Ne-am cazat intr-un loc superb, unde am mai fost, Draga Maria, langa Predeal.  

Anul trecut am fost pe plaja in Bulgaria de Paste, anul acesta avem alte planuri :) O sa vedeti despre ce este vorba in curand. 

Ce planuri aveti in mini vacanta de Paste? 
Love, Mad@

You Might Also Like

2 comentarii

  1. eu prefer muntele pentru ca stau la mare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recunosc ca si mie imi place mai mult la munte, dar nu refuz nici vacantele la mare :)

      Ștergere

Articole apreciate