Rutina mea de ingrijire a parului vopsit

miercuri, aprilie 09, 2014

Dupa cum stiti, mi-am inceput calatoria spre un par roscat, mai exact spre o nuanta pasionala de burgundy. Am folosit initial vopseaua L’oreal Casting Crème Gloss – Dark Cherry, ca sa vad daca ma prinde aceasta culoare. Nu am vrut sa incerc ceva mai intens si permanent si sa constat ca nu mi se potriveste nuanta. Asa ca am folosit Casting Creme Gloss, care este semipermanenta. In cazul in care nu-mi placea culoarea parului, stiam ca scap de ea in 28 de spalari. Dar nu a fost cazul sa nu-mi placa, din contra, m-am indragostit si mai tare de burgundy

Dupa cum ati putut sa vedeti si in articolul precedent, am ales sa incerc vopseaua Syoss Mixing Colors 5-32 – Rosu Violet, iar rezultatul mi-a placut la nebunie. Cu toate ca am parul inchis, s-a colorat parul frumos, iar la soare am reflexii superbe de violet! Cu siguranta aceasta este nuanta mea! Iar cu timpul imi doresc sa ajung la acel rosu – violet perfect. Dar tin si la parul meu, asa ca nu vreau sa-l decolorez si sa-l ard. Am ales varianta mai indelungata, dar sigura, sa ma vopsesc la 4 saptamani, fara sa ma decolorez inainte. Astfel improspatez culoarea si nu-mi ard parul. 

Dupa cum stiti, parul roscat este mai greu de intretinut, deoarece culoarea iese usor din par, pierzandu-si din intensitate. Nu mai zic ca nuanta pe care mi-o doresc eu este cel mai greu de intretinut. Sa mentii atat reflexiile roscate, cat si pe cele violet o perioada mai lunga, este destul de dificil. Asa ca trebuie sa folosim produse speciale pentru par vopsit. Eu am renuntat sa mai folosesc sampoanele pe care le utilizam pana sa ma vopsesc si m-am orientat spre produse speciale pantru parul vopsit, pentru a mentine culoarea cat mai mult.

Am cautat un sampon cat mai bun, care sa-mi indeplineasca toate dorintele. Sa curete parul bine, sa nu-mi provoace matreata si mancarimi ale scalpului, sa-mi pastreze culoarea pana la urmatoarea vopsire si sa imi lase parul usor de pieptanat si matasos. Asa ca am ales sa folosesc Wella Professionals SP Color Save, un sampon profesional, special pentru parul vopsit. Ultima data cand am fost la salon sa ma coafez, am observat ca m-au spalat pe cap cu Wella SP si mi-a placut cum mi-a lasat parul, asa ca am decis sa-mi achizitionez si eu samponul special pentru par vopsit.

Il folosesc deja de vreo luna, asa ca mi-am facut o prima parere despre el. Fiind un sampon profesional, este foarte spornic si am nevoie de o cantitate mica de produs pentru o spalare. Miroase pur si simplu superb! Deoarece folosesc si balsam, masca, ulei, nu pot sa spun daca se mentine acest miros dupa uscare. Curata bine parul si il lasa usor matasos. Cu toate astea, avand parul lung si des, am nevoie inevitabil si de balsam. Nu pot sa ma pronunt inca daca mentine culoarea parului un timp indelungat, deoarece am doar doua saptamani de cand m-am vopsit cu vopsea permanenta. In schimb, pot sa spun ca inca mai am reflexiile violet, care dispar cel mai repede de obicei.


Pe langa sampon, mai trebuie sa folosim un balsam potrivit, o masca hidratanta, un ulei dupa spalare protector. Am achizitionat mai demult Tratamentul CHI Infra, dar nu apucasem sa-l folosesc inca. Acuma a venit si momentul lui. Este un balsam potrivit, dar nu pot spune ca este grozav. Am incercat sa-l folosesc singur dupa samponare, dar nu mi-a placut cum imi lasa parul. Ma gandesc sa-l schimb si ma tenteaza balsamul din gama Wella SP Color Save. Cand folosim produse din aceeasi gama, rezultatele sunt mult mai bune.

Deoarece tin foarte mult la parul meu, am grija sa folosesc o masca care imi hidrateaza varfurile si previne despicarea lor. Daca pentru varfurile deja despicate nu avem alta solutie decat foarfeca, de cele sanatoase putem sa avem grija folosind produse adecvate. Vopsitul, placa si uscatorul au efecte negative asupra parului, asa ca trebuie sa cautam produse si solutii care sa neutralizeze aceste efecte. Am citit foarte multe lucruri bune despre masca Wella Professionals SP Repair, incat nu am rezistat si am cumparat-o, in cantitate mare de 400 ml. Pot sa va spun ca nu regret nici o clipa. Pe langa faptul ca miroase exceptional, are o textura densa si imi trebuie o cantitate mica de produs pentru a-mi hidrata varfurile. Asa ca o sa ma tina mult timp aceasta masca. De cand o folosesc nu s-au mai uscat varfurile si au un aspect neted, sanatos. O folosesc doar de la jumatatea parului spre varfuri si imi descalceste parul instant. Eu o tin cam 5 minute si isi face efectul foarte bine. Dar parul meu nu este foarte degradat. Pentru cine are parul ars de la decolorant, atunci ar fi recomandat sa tina masca cam 30 de minute. Are un pret destul de piperat, dar tinand cont de faptul ca o sa ma tina vreo jumatate de an, merita cu siguranta.
Dupa spalare, folosesc intotdeauna un ulei special, CHI Silk Infusion, un adevarat elixir pentru parul meu. Deoarece racesc foarte usor, prefer sa folosesc uscatorul dupa fiecare spalare. Doar vara imi las parul sa se usuce singur, dar si asta destul de rar. Fiind supus frecvent la agenti de caldura, am nevoie de un produs care sa imi protejeze parul de efectele nocive ale aerului cald. Asa ca am descoperit Silk Infusion, un ulei care isi elibereaza proprietatile atunci cand este in contact cu aerul cald. Interesant, nu-i asa? Se foloseste pe parul umed, dupa spalare, iar apoi se coafeaza parul asa cum se doreste. Este scump, aproximativ 120-130 lei si va recomand sa urmariti ofertele de pe Internet (apar de Black Friday, la targuri sau pe strawberry, oferte de 50%), dar este extrem de spornic. O sticla mare de 177 ml (acuma sticla mare are 150 ml) cred ca o sa ma tina aproape un an, in conditiile in care il folosesc dupa fiecare spalare. Imi place ca imi simt parul protejat atunci cand folosesc uscatorul sau placa pentru intins parul. Varfurile arata foarte bine, deci masca si uleiul fac o echipa perfecta pentru a-mi mentine parul sanatos si matasos. Nu mi-a ingrasat parul, acesta fiind foarte usor de aranjat dupa folosire.

Daca vreau si o fixare a coafurii, atunci folosesc o spuma pentru par de la Nivea, si anume, cea din gama Color Protect. Imi place Nivea, deoarece imi mentine stralucirea parului. Fixativul este la fel, pe placul meu, deoarece nu imi incarca parul, ci il lasa liber, dar aranjat. Am grija totusi sa nu folosesc foarte mult, doar atat cat trebuie. De obicei folosesc fixativul dupa ce imi indrept parul cu placa, pentru mentinerea parului drept. Imi place ca imi potoleste firele rebele si in acelasi timp imi mentine parul suplu, matasos. Gama Nivea Color Protect contine si filtre de protectie impotriva razelor solare, foarte nocive atat pentru piele, cat si pentru par.

Nu este prima data cand ma vopsesc, asa ca va ofer cateva sfaturi pentru ingrijirea parului vopsit, in special a celui vopsit cu nuante de roscat:
Trebuie sa folosim obligatoriu produse speciale pentru parul vopsit si sa evitam folosirea produselor pentru matreata, deoarece acestea elimina foarte repede culoarea din par. 
- Trebuie sa incercam sa evitam spalarea parului cu apa prea fierbinte. Se recomanda ca apa sa fie usor calduta. Eu ma mai clatesc uneori deasupra cazii cu apa rece de la jumatatea parului spre varfuri. Pe langa faptul ca elimina mai repede spuma din par, apa rece intensifica stralucirea parului. 
- Este recomandat sa folosim produse care ne protejeaza de razele UV, deoarece acestea au tendinta sa decoloreze parul si sa-l deshidrateze. Trebuie sa avem grija de parul nostru in orice moment. 

Daca stim cum sa ne ingrijim parul, atunci putem sa avem o culoare superba si un par sanatos, chiar daca este vopsit.
Voi ce produse folositi pentru ingrijirea parului vopsit?
Mad@ 

You Might Also Like

2 comentarii

  1. si daca sunt vopsita, dar ma confrunt cu matreata si ingrasarea parului? ce produse recomanzi?
    as incerca si eu gama profesionala Wella, pana acum doar din comert si farmacie am incercat sampoane..mai mult pt tratarea matretii
    acum imi e frica ca daca incerc alt sampon de ex pt pastrarea culorii sa imi reapara matreata
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna!
    Aceasta este cu adevarat o problema delicata. Din fericire eu nu am probleme cu matreata si schimb samponul foarte des. Am folosit atat sampoane din comert, cat si profesionale si nu am facut matreata de la ele (Nivea, Elseve, Clear, TIGI Catwalk, CHI infra).
    Acuma nu stiu ce sa-ti recomand. Daca culoarea parului poti sa o improspatezi cand te vopsesti din nou sau folosind un nuantator intre spalari, de matreata se scapa foarte greu. Eu ti-as recomanda sa folosesti produsele cu care te impaci si nu iti provoaca matreata.
    Din ce am vazut la tine pe blog esti vopsita intr-o nuanta inchisa, care este mai putin pretentioasa decat este rosul, nu se spala din par la fel de repede, chiar daca folosesti sampoane pentru tratarea matretii.
    Te pup :-*

    RăspundețiȘtergere

Articole apreciate