Cum se aplica unghiile false cu gel?

luni, iulie 08, 2013


Dupa cum stiti, eu am o pasiune pentru unghiute si am vrut sa-mi extind aceasta pasiune si m-am hotarat sa-mi achizitionez un kit pentru aplicarea unghiilor cu gel si sa invat singura cum se aplica. Recomandat este sa urmam un curs, dar cum eu nu am avut aceasta posibilitate, m-am interesat pe Internet foarte bine si am invatat singura. In plus, pentru mine aplicarea unghiilor false este un hobby, o pasiune, pe care o exercit din cand in cand si mai mult pe unghiile mele, iar uneori si pe unghiile prietenelor. As vrea sa am mai mult timp sa aplic, dar, din pacate, dispun de timp limitat, asa ca ma descurc cum pot. 

Dupa cum spuneam, eu am invatat singura, citind mai multe forumuri, articole si vizionand filmulete. O sa va arat si voua care sunt filmuletele care m-au ajutat pe mine. Cand avem vointa si pasiune, putem invata orice, putem sa facem orice ne dorim! Despre produsele necesare aplicarii unghiilor cu gel am vorbit in articolul de aici

Acestea sunt instrumentele mele, puse frumos intr-o cutie in care tineam acuma multi ani un set de tacamuri. Gelurile trebuie tinute intr-un loc ferit de razele soarelui.






Acuma sa incepem cu cea mai importanta parte si anume etapele in aplicarea unghiilor false. 


Etape de urmat pentru aplicarea unghiilor false cu gel -  folosind sabloanele:
- dezinfectam unghiile si ustensilele inainte de orice aplicare
- ne stabilim metoda de lucru si aflam ce trebuie sa facem (aplicare unghii cu tips, constructie gel, french, model, lungime).
- scurtam unghiile naturale pana la o lungime adecvata cat sa putem fixa sablonul bine (1 mm este suficient) 
- pilim suprafata cu o pila de granulatie 150 (daca clienta are unghii groase si rezistente) sau 180 (daca are unghiile mai sensibile). Cu foarte multa grija si intr-o singura directie. Trebuie luat doar luciul unghiei, nu trebuie maltratate unghiile naturale.
- cu un betisor de lemn ridicam si impingem cuticulele. Daca sunt groase, lipite, folosim o solutie pentru eliminarea cuticulelor si stergem bine. 
- cu freza curatam zona cuticulei de pielea moarta  (folosind capetele pentru cuticule - cele subtiri)


- apoi, in jurul cuticulei, cu multa grija folosim capatul mijlociu, cu varf rotunjit, pentru a elimina toate urmele de piele moarta. 

- CUTICULELE NU SE TAIE, cu exceptia situatiilor in care exista o bucatica care agata si trebuie taiata
- cu o periuta pentru unghii deprafuim foarte bine unghiile, sa nu ramana nici un fir de praf
- aplicam primer (de preferabil cel fara acid, deoarece este mai bland si poate fi folosit si pentru persoanele cu unghii sensibile). Asteptam 2 minute sa se usuce. 
- dupa ce se usuca primerul, aplicam bond (acesta se foloseste pentru o aderenta mai buna a gelurilor). Asteptam 3 minute sa se usuce. Dupa aplicarea acestora trebuie sa avem grija sa nu atingem nimic in jur, deoarece sunt lipicioase si se pot prinde foarte usor scame pe unghii. 
- Dupa ce s-au uscat solutiile, aplicam sablonul cu grija. Este de preferabil sa testati, inainte de aplicarea solutiilor, un sablon pe unghiile clientei sa vedeti cum se potriveste si daca trebuie taiat/ajustat. (filmulete ajutatoare la sfarsitul postarii). 
- Dupa fixarea sablonului foarte bine in continuarea unghiilor (acesta trebuie sa fie perfect lipit, sa nu se dezlipeasca), aplicam un strat foarte subtire de gel de baza (eu folosesc gelul 3 in 1 2M Beauty), si il lasam 60-90 secunde sa se usuce in lampa UV.

- Dupa uscarea gelului de baza, incepem sa construim unghia falsa (eu folosesc gelul Kevo 2M Beauty - la clientele cu unghii sensibile sau daca au fost pilite prea tare unghiile poate pisca/ustura cateva secunde la introducerea unghiilor in lampa UV. Sfat daca se intampla asa: lasati 2-3 secunde, apoi scoateti mainele afara si le introduceti din nou. La mine a functionat metoda aceasta). Recomandate mai sunt si gelurile Master I sau II (sunt mai vascoase, potrivite pe timp de vara deoarece nu curg).
- Construim fiecare unghie in parte sa nu curga gelul si sa se formeze o forma aiurea.- Prelungim patul unghial cu gel de camuflaj (eu folosesc gelul 2M Natural Diamond red), realizand cu atentia curba zambetului (linia smile) daca vrem sa formam un french. Daca nu dorim french si vrem unghiile naturale, aplicam gelul de camuflaj pe toata suprafata unghiei in mod uniform cu miscari circulare. Avem mare grija la aplicarea in jurul cuticulei sa nu o atingem (ca sa nu intre aer).  Lasam sa se usuce 2-3 minute in lampa UV.
- Daca facem french, aplicam pe marginea libera a liniei smile gelul alb sau color (pentru alb eu folosesc gelul Fiber Extreme White) si corectam cu un penson curat daca am depasit sau gresit. Facem fiecare unghiei in parte, deoarece gelurile albe sau color curg foarte repede si se strica forma. Lasam sa se usuce 2-3 minute in lampa.
- Apoi aplicam un strat de gel 3 in 1 si realizam apexul unghiei (bombatura de rezistenta). Aplicam un strat subtire de gel 3 in 1 pe toata suprafata unghiei, apoi, mai luam o bula de gel de pe marginea cutiutei de gel (ca sa nu prinda bule de aer), pe care o asezam cam la mijlocul unghiei naturale si o modelam usor, fara sa intram cu pensula in gel. Pur si simplu tragem de laterale, lasand mai gros in mijloc si mai subtire pe margini. Ca sa fie mai usor, daca avem un gel mai fluid, putem sa intorcem mana cu podul palmei in sus si bombeul se formeaza singur. Introducem mana in lampa. Dupa 30 de secunde, scoatem unghia si formam curba C. Aceasta se poate forma cu ajutorul pensetei, pe care o aplicam invers. Dupa asta, introducem din nou unghia in lampa si lasam 2-3 minute. 


- Stergem cu cleanser si pilim suprafata unghiei cu o pila de 100/150/180 grade (dupa circumstante) si ii dam forma. Curatam pe langa cuticule cu pila electrica folosind frezele subtiri.
- Finisam cu un buffer, apoi deprafuim foarte bine. Putem sa stergem si cu cleanser sau spirt (alcool, acetona) pentru a fi sigure ca nu avem nici un fir de praf.
- Dupa ce terminam putem incepe pictura folosind culori acrilice (acestea se dizolva in apa si devin rezistente la apa dupa ce se usuca) sau acuarele (se dizolva in apa si sunt solubile si apa). Trebuie sa asteptam sa se usuce foarte bine pictura inainte de a aplica un nou strat de gel. Unele persoane folosesc feonul ca sa grabeasca procesul si sa fie sigure ca s-au uscat.


- La final mai aplicam un strat de gel 3 in 1, ca sa sigilam modelul foarte bine, lasam sa se usuce 2-3 minute in lampa, stergem cu cleanser .
- Putem incheia procesul cu etapa de mai sus, sau mai putem sa aplicam un strat de gel de luciu (este gelul care se gaseste in sticlute precum cele de oja si se aplica cu pensonul). Daca aplicam si gel de luciu dupa gelul anterior, matuim inainte suprafata unghiei foarte usor cu un buffer, stergem de praf, putem sa mai aplicam un strat de primer (astfel unghiile nu prind aer) si aplicam gel de luciu.
Acest gel ofera un extra luciu si o rezistenta mai buna. Se lasa 2 minute in lampa UV si nu necesita stergere cu cleanser. Dupa ce am scos unghiutele din lampa UV, le dam cu ulei de cuticule pentru hidratare, si gata :) Unghiile sunt perfecte! 

Aceasta a fost aplicarea unghiilor cu gel folosind sabloanele pentru construirea unghiilor. 


Filmulete care m-au ajutat pe mine la inceput de drum: 






O sa urmeze alte articole despre unghiile false. 
O seara frumoasa si spor la unghiute! 

You Might Also Like

80 comentarii

  1. nicoleta ciocoiu9 iulie 2013 la 10:30

    mie una imi prid bine sfaturile tale pentru ca si eu sunt atrasa de arta unghilor atat prin constructia cu sablon cat si prin aplicarea cu tipsuri asa ca astept cu mare interes cat mai multe postari . multumim.

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt sigura ca vor folosi cuiva aceste sfaturi !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur foarte mult! Asa cum am invatat si eu, vreau sa-i ajut si pe ceilalti :*

    RăspundețiȘtergere
  4. interesant post,mie imi place mai mult sa aplic cu tips,mi se pare mult mai usor si mai rapid ;)) si la pregatirea unghiei nu trebuie pilit doar intr-o singura directie :)...vreau sa te intreb ceva..mi-am luat primer si nail prep tot de la 2M Beauty,nu stii..este aceeasi chestie sau trebuie dat prima data cu nail prep si dupa cu primer? eu nu mi-am luat bond..am crezut ca este suficient nail prep...

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am o problema cu pilitul mai ales pe unghiile naturale :)) intotdeauna am dat intr-un singur sens (doar peste gel la forma sau la intretinere dau cu miscari dute-vino).

    Nail prep, se foloseste inainte de primer, in special la persoanele care au unghii problematice, cu umezeala mai intensa (este un deshidratant mai puternic). Daca observi ca mana clientei transpira excesiv, atunci si unghiile sunt problematice si este indicat Nail Prep.

    Peste Nail Prep se foloseste Primer (degreseaza unghiile si este obligatoriu de folosit). Daca nu folosim primer, exista riscul sa nu reziste unghiile. Nu am testat si nici nu vreau :))).

    Peste Primer se mai poate folosi Bond (ajuta la aderenta mai buna a gelului, fiind ca un lipici). Acesta este indicat, dar nu obligatoriu. Eu il prefer, deoarece fixeaza gelul mai bine.

    Mai este si No Line, asemanator cu Bond-ul, care se foloseste in special la umplerea unghiilor sau la unghiile cu tips. Nu l-am incercat inca, este pe lista de dorinte :).

    In principiu este indicat sa aplicam primul strat de gel in maxim 30 minute de la aplicare solutiilor.

    Eu am incercat o singura data constructia unghiilor cu tipsuri si nu m-a incantat, deoarece la taierea tipsului acesta s-a indreptat (si-a pierdut din curca C frumoasa care o avea) si m-am chinuit mult sa ii dau o forma acceptabila. :( (tot aveau tendinta sa fie late la margine, cu forma de lopatica, care nu imi place deloc)..

    Poate nu sunt bune tipsurile pe care le am, poate trebuia sa fac altfel, nu stiu... Nu mai zic ca am agatat o unghie si tipsul s-a dus cu totul :|

    Acesta este modelul cu pricina: http://lifepassionandbeauty.blogspot.ro/2012/09/traveling-around-world-with-beautiful.html

    Eu prefer in principiu pe sablon, pentru ca se face trecerea mai lin intre unghia falsa si cea naturala. Dupa 2 saptamani de la prima constructie, se poate lua surplusul de gel din interiorul unghiilor (se formeaza un mic sant intre unghia naturala si gel) si nu se mai cunoaste diferenta intre gel si unghie naturala, pe cand la tipsuri, dureaza mult pana cand se elimina tot tipsul si se uniformizeaza unghiile (practic pana cand cresc cele naturale).
    Dar asta e problema mea :)) am vazut unghii pe tips care aratau superb!
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna! Am zis ca revin..;)) Am pus acum 2 saptamani tips-uri unei prietene care avea pat unghial mic si unghia taiata pana in carne. Nu aveam de ce sa i le prind. Dupa cum ma asteptam, nu i-au stat..dar nici nu i-au cazut. Din cate am inteles la tel, vreo 3-4 unghii stau sa se desprinda. Si se vede unghia sub gel..imbinarea presupun. In cazul asta, ce e de facut? Cum i le refac? Mersi

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca stau sa se desprinda, atunci nu cred ca ai alta solutie decat indepartarea tipsurilor si inlocuirea acestora. Din pacate, eu nu am o experienta prea mare cu tipsurile (am pus o singura data) ca sa te ajut mai mult :(.
    In schimb, iti recomand acest forum: http://www.egirl.ro/forum/topic_3536_1050.html. Eu de aci am invatat foarte multe lucruri. Poti sa pui intrebarea aici si sunt sigura ca te vor ajuta fetele. Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Mersi :* Si as mai avea o intrebare :D Am observat ca atunci cand dau cu Finish, se vad toate liniutele de la pilire, oricat m-as chinui sa pilesc si matuiesc in acelasi sens. Am un Top Coat mai ieftin de pe nailshop.ro la 12 lei. Daca mi-as lua unul mai scump, am vazut ca exista ceva la 35, crezi ca n-as mai pati asa? Momentan dau cu 3 in 1 si degresez la final pt ca asa, in mod sigur nu se mai vad liniutele, dar dezavantajul este ca nu luceste... Te pup si mersi inca o data

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna Alina!
    Cred ca tu ai un top coat traditional, care se usuca la aer, nu? Cumva este acesta: https://www.nailshop.ro/produse/accesorii-unghii-false/1926/lac-2m-top-coat?
    Acesta se poate folosi si peste oja, pe unghiile naturale, este un top coat obisnuit. Din acest motiv se cunosc liniutele. Am intampinat si eu aceasta problema. Lacurile obisnuite nu au putere de acoperire a liniutelor.
    Celalalt de care spui, gelul de luciu, se usuca in lampa UV, are un aspect de sticla si un luciu durabil si se indeparteaza doar cu pila. Este cu totul diferit.
    Poti sa faci in felul urmator: dai cu gel 3 in 1, degresezi si aplici top coat-ul obisnuit. Asa am mai procedat si eu uneori :). Pup :*

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce fraierica sunt, eu il uscam la lampa!:)) Credeam ca este gel de luciu. M-am trezit brusc, n-ai idee cat m-ai ajutat.:) Iti multumesc frumos!:*

    RăspundețiȘtergere
  11. :)) Se usca mai repede! Stai linistita, nimeni nu se naste invatat ;) Ma bucur ca am putut sa te ajut :* Daca mai intampini probleme, just let me know ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna, am alta intrebare!:D Am ajuns prin China Town si mi-am luat, din greseala (crezand ca sunt geluri), 2 cutiute cu prafuri acrilice. Si nu stiu cum se folosesc. Mi-am luat si culori acrilice...dar va trebui sa exersez mult pana imi va iesi ceva. Inca nu am penson special pt ele, in schimb am multe pensule de toate marimile pt gel. Merg folosite sa exersez modelele? Mersi :*

    RăspundețiȘtergere
  13. BUna!
    Pentru prafuri ai nevoie de lichid acrilic. Uite aici un filmulet cum se modeleaza: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vRQ_6ey7bsI si un penson mai gros cu varf ascutit.
    Pentru culori acrilice, sunt bune orice fel de pensoane, subtiri pentru detalii, late pentru pictura one stroke. Poti sa le folosesti, doar sa ai cateva numai pentru gel. Gasesti pe youtube multe filmulete ajutatoare ;)
    Spor la modele :*

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna! Eu nu am culori acrilice, ci acuarele, si am observat ca la final, oricat as astepta sa se usuce modelul, acesta se ia in momentul aplicarii ultimului strat de gel. La culori acrilice nu se intampla acelasi lucru, nu?

    RăspundețiȘtergere
  15. La culori acrilice nu se intampla, dar la fel, trebuie lasate sa se usuce foarte bine. Nu am folosit acuarelele pana acuma. Dar. din cate am inteles, ele trebuie diluate foarte bine, sa fie acel efect transparent si sa se usuce perfect. Cu acrilice eu zic ca se lucreaza mai usor, deoarece se usuca mai repede si sunt rezistente la apa dupa ce se usuca. Rezista si sub un strat de oja transparenta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna! Spune-mi de ce sare gelul color de la french? ce fac gresit sau cum sa sigilez pt a nu mai exista problema asta? 1m1ultumesc!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ptfemei.ro - Aici gasiti produse profesionale pentru manichiura/pedichiura.Abtibilduri,acril,forme dual sistem,lichid,pudra acrilica,seturi acril,geluri uv,geluri colorate,geluri french,nail art,ustensile unghii,dungi,banda,foita,fimo,paiete,flori uscate,perle,produse metalice si ceramice,sclipici,strasuri,pile si bufere

    RăspundețiȘtergere
  18. bua seara pe cand o noua postare despre unghiute cu gel ..?

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna! Deocamdata am fost ocupata cu examenele, dar in curand o sa va mai arat cateva modele pe unghiute. :-*

    RăspundețiȘtergere
  20. Foarte util! Eram in cautare de astfel de informatii deoarece chiar vreau sa incerc si eu o data sa imi pun unghii singura :D

    RăspundețiȘtergere
  21. Foarte util! Eram in cautare de astfel de informatii deoarece chiar vreau sa incerc si eu o data sa imi pun unghii singura :D

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna,
    Am si eu o problema...sunt incepatoare si intampin o problema la gel...cumva imi prinde aer in zona de la baza unghiei. In prezent fac si un curs si am urmat pasii profei ca la carte...ea spune ca ar putea fi mai multe cauze...dar nu descopar care.
    Intrebarea era...tu ai patit asa ceva? si de ce?
    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna!
    Asa este, poti sa prinzi aer din mai multe cauze. Pentru inceput trebuie sa pregatesti unghia naturala foarte bine, o pilesti usor, cat sa ii iei luciul, dar fara sa o agresezi. Dupa pilire deprafuiesti bine si aplici primer, astepti sa se usuce primerul bine, aplici gel de baza strat subtire, usuci si aplici gel de constructie, etc. Daca raman firicele de praf sau unghia nu a fost pilita bine, exista riscul sa intre aer. Pila electrica are capete speciale pentru cuticule, care sunt foarte bune pentru a curata suprafata unghiei de langa cuticule de pielea moarta. De asemenea trebuie aplicat gelul la baza unghiei cu grija, fara sa atingi cuticulele.

    O alta cauza frecventa o reprezinta unghiile prea umede (hiperhidroza) si atunci este recomandat sa se foloseasca Nail Prep (acesta de exemplu http://bit.ly/17i2K2v) inainte de Primer, acesta fiind indicat in cazul in care observi ca mana transpira mult sau ai observat ca intra aer mult prea usor sub gel, si atunci unghiile trebuie dehidratate mai bine. Se aplica in strat foarte subtire. Nu l-am folosit personal, deoarece nu am avut astfel de probleme, dar am citit despre el. Poti sa vezi si comentariile din pagina produsului.

    Un alt produs care lipeste mai bine gelul de unghia naturala este Bond-ul (http://bit.ly/16nZkZn), care se aplica dupa ce s-a uscat primerul bine. De asemenea, asteptam sa se usuce si bondul foarte bine si apoi incepem constructia unghiilor. Acesta actioneaza ca un lipici, care fixeaza mai bine gelul de unghia naturala. Eu il folosesc de fiecare data si sunt multumita de rezultate. Deoarece este ca un lipici trebuie sa ai grija sa nu atingi nimic dupa ce l-ai aplicat, deoarece culege praf si scame foarte usor si unghiile pot prinde aer.

    Daca mainile iti transpira foarte usor si unghiile par prea umede, atunci ar trebui sa iei Nail Prep si Primer, daca nu, este suficient Primer si Bond. Eu, personal, ti-as recomanda sa achizitionezi Bond, mai ales ca nu este scump si te tine multisor.

    Sper sa te ajute sfaturile mele si sa scapi de aceasta problema!
    Spor la unghiute!

    RăspundețiȘtergere
  24. cind imi acoper unghia naturala cu gel, imi intra aer pe la colturi si nustiu de ce ?? ajutorrr te rog

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna! Am o intrebare...inainte de a aplica stratul de gel de luciu(top coat-ul) unghia trebuie pilita? Si daca da, acest lucru trebuie sa aiba loc cu o pila subtire? Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  26. Da, eu pilesc mereu. De obicei cu o pila de granulatie 180, iar forma o dau inainte sa fac modelul cu o pila de granulatie 100/150. Deci asa procedez eu: termin de construit, aplic cover, french, gel transparent, sterg cu spirt, pilesc, dau forma, fac model, aplic gel transparent sa sigilez modelul, sterg cu spirt, pilesc foarte usor, doar cat sa matuiesc suprafata si dau cu luciu.

    RăspundețiȘtergere
  27. Imi cer scuze pentru raspunsul atat de tarziu acordat. Trebuie sa pilesti foarte bine si pe la colturi. Eu folosesc capetele speciale pentru cuticule de la pila electrica. Foloseste primer pe toata suprafata unghiei, foarte bine pe colturi, margine, si bond pentru un sigiliu mai bun. Daca ai unghiile prea umede, atunci este posibil sa ai nevoie si de Nail Prep (acesta de exempluhttp://bit.ly/17i2K2v) inainte de Primer.

    RăspundețiȘtergere
  28. Negreanu Giulia10 iunie 2014 la 23:48

    Bună! Am și eu o întrebare , soluția de pregătire Bond se poate da si pe tips?

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna!
    Desigur, se aplica si pe tips. Bond-ul este ca un adeziv care lipeste mai bine gelul de unghie si in acest fel nu intra aer. Eu sunt foarte multumita de el, il folosesc mereu :) Dar nu uita ca inainte de Bond trebuie sa aplici obligatoriu Primer.

    RăspundețiȘtergere
  30. Negreanu Giulia11 iunie 2014 la 17:52

    Mulțumesc mult !!!

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna fetelor..ma informez si eu pentru asa ceva ..sper sa imi si iasa..!

    RăspundețiȘtergere
  32. buna...as vrea si eu sa stiu daca pot folosi oja pe unghile in gel..adica a venit o prietena la mine sa o fac si mi.a cerut cu oja dar am facut.o cu acril pentru ca nu stiu daca se poate face si cu oja..eu sunt incepatoare...si cum pot sa le dau jos..pentru ca eu cand le dau jos cum m.a invatat o prietena..se dau jos foarte greu. tu ai o alta solutie? uite aici am 2 manichiuri care mi.au iesit chiar bine avand in vedere ca sunt incepatoare..inca nu m.am apucat de modele...ca nu sunt chiar asa buna.... multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna!
    Eu nu am folosit niciodata oja, deoarece am inteles ca exista riscul foarte mare sa crape gelul, daca este introdusa oja sub gel. Desigur, ca am auzit si persoane care au testat aceasta metoda, dar au lasat oja sa se usuce foarte bine inainte sa sigileze unghiile cu gel.
    In privinta acrilului, nu am cum sa te ajut, deoarece nu am folosit niciodata.
    Singura solutie prin care pot sa dau unghiile cu gel jos, este prin pilire.

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna, apreciez foarte mult faptul ca impartasesti cunostintele tale in materie de unghii si cu alte persoane care vor sa invete si nu au posibilitatea sa faca un curs. Te rog mult sa imi spui daca pot folosi gelul 3 in 1 ca gel de baza si ca gel de constructie sau imi trebuie un alt gel pt cel de baza? iar daca folosesc doar primer si nu aplic si bond exista riscul ca durabilitatea unghiilor sa fie mai mica? ms mult

    RăspundețiȘtergere
  35. Iti multumesc foarte mult pentru cuvintele tale!
    Gelul 3 in 1 - este un gel trifazic care poate sa fie folosit in cele trei etape - de baza, de constructie, si de luciu. Deci este corect cum ai zis tu. Poti sa dai un strat foarte subtire de gel de baza 3 in 1. Apoi construiesti unghia tot cu gelul 3 in 1. Aplici cover, faci frech si realizezi apexul (bombatura de rezistenta) tot din 3 in 1. Pilesti bine si aplici luciu. Rezista luciul si la gelul 3 in 1 binisor, dar mai frumos luciu au gelurile speciale in acest sens, care se aplica cu pensula.

    Sunt multe persoane care folosesc doar primer si le rezista unghiile foarte bine. Drept sa iti spun, eu nu am aplicat niciodata fara bond ca sa stiu diferenta.

    RăspundețiȘtergere
  36. Iti multumesc enorm pt ca mi-ai raspuns. Ma ajuta foarte mult faptul ca cineva poate sa imi raspunda la unele nelamuriri deoarece nu am posibilitatea sa fac un curs fiindca la noi in oras nu se fac si ma inspir foarte mult de la tutorialele de pe youtube insa ma incurc chiar si asa fiindca se folosesc diferite tehnici si produse. Eu am tot ce imi trebuie ca sa incep insa nu stiam daca gelul 3 in 1 se poate folosi si ca gel de baza. Ms inca odata :*

    RăspundețiȘtergere
  37. buna am si eu o intrebare am nu am primer de fapt am crezut ca la_m cumparat am un topcoat gel soak off ce naiba este

    RăspundețiȘtergere
  38. ti.am trimis o poza cu el multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  39. Este un top coat folosit la ojele semipermanente. Soak off, adica dizolvabil. Se indeparteaza cu un soaf off remover sau acetona. Poate fi folosit si ca top coat peste gel, fiind mai flexibil decat finish-ul de la gel.

    RăspundețiȘtergere
  40. aha si am mai intrebat daca pot sa pun unghii cu gel fara primer tocmai saptamana viitoare ajung la bucuresti si mie imi trebuie in week-end. mersi.

    RăspundețiȘtergere
  41. Ai grija sa pregatesti foarte bine unghia, sa fie pilita bine, astfel incat sa nu ramana niciun pic de grasime, apoi defrafuita bine. Primer-ul are rolul de a deshidrata unghia, pentru a prinde mai bine gelul. Daca persoana careia ii pui unghii are probleme cu transpiratia mainilor, este riscul sa nu tina gelul si sa se desprinda. Dar, depinde foarte mult cat de bine este pregatita unghia naturala. Stiu persoane care au pun unghii fara primer si au tinut.

    RăspundețiȘtergere
  42. scz ca te deranjez din nou,am facut rost de primer dar nu stiu daca se usuca la aer sau uv uite o poza sti ceva

    RăspundețiȘtergere
  43. hai ca am trimis pe poza :))))) se numeste sina no burn acrylic primer te intreb pentru ca nu stiu cat de bun este a costat doar 9 lei ..

    RăspundețiȘtergere
  44. Nu am folosit produse Sina si nu am idee cat de bun este. Eu recomand folosirea unor produse de calitate pentru toate etapele, pentru unghii frumoase și rezistente. Cele chinezești pot sa conțină ingrediente care pot provoca alergii.

    RăspundețiȘtergere
  45. pai ce produse sa am este prima data cand pun sincer nu am timp sa ma duc la cineva sa imi puna sau sa fac un curs am un bebe mic si nici unghiile nu le vreau urate de aia am decis sa imi iau lampa noaptea cand doarme bebe imi fac si eu unghiile.

    RăspundețiȘtergere
  46. nu o sa ma tina prea mult ma-m dus prea aproape de cucutile dar pt prima data sunt fff multumita, si asta doar ca am citit comm tale intrebarile si sfaturile multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
  47. Buna,am o problema uriasa si am nevoie de ajutor:(..Urmez toti pasii si imi intra aer pe sub gel:(( Trebuie aplicat neaparat si bond?(pentru ca nu aplic). Nu inteleg ce se intampla.

    RăspundețiȘtergere
  48. Buna! Bondul este optional si ajuta la fixarea mai buna a gelului. Incearca sa dai doar cu bufferul in zona cuticulei, adica nu pili gelul din zona cuticulei cu freza sau pila. De asemenea, pregatirea unghiei naturale eeste importanta, deprafuirea si sa lasi spatiu sa nu atingi cuticula. Inainte de a aplica finish, da cu primer la cuticula, asteapta sa se usuce foarte bine, apoi sigileaza.

    RăspundețiȘtergere
  49. Eu cand pregatesc unghia naturala pilesc in zona cuticulei cu freza si apoi pilesc unghia cu pila.Si niciodata nu ating gelul de cuticula.Deprafuiesc,degresez si aplic primer si imi intra aer:|. Mersi mult de ajutor

    RăspundețiȘtergere
  50. Salut! multumim din suflet pentru ajutor,putini ar face asta. am o intrebare,folosesc gelul de constructie kevo 2m beauty si as vrea sa fplosesc si un altul mai flexibil putin tot de la 2m. ce imi recomanzi? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  51. Bună aș dori să mă ajutați cu un sfat ..ce se intampla de le ustura așa de tare pe cliente când băga mâna în lampa uv ? Și dc cad unghiile așa de repede ? Eu nu folosesc gel 3 în 1 folosesc gel lidan de construcție și cu acesta dau și primul strat să fie această problema? Mulțumesc anticipat !


    RăspundețiȘtergere
  52. Bună. Aplic unghii de puțin timp. După ce aplic gel de luciu șterg cu cleanser pentru ca este lipicios și se ia tot luciul. Ce pot sa fac sa rămână luciu pe unghie?

    RăspundețiȘtergere
  53. Buna!
    Aplica un strat subtire de gel de luciu, lasa-l sa se usuce 30 de secunde, apoi scoate mana si aplica al doilea strat de luciu. Lasa sa se usuce 2 minute in lampa UV. Dupa ce scoti mana din lampa, lasa unghiile 2-3 minute fara sa le atingi cu nimic, apoi sterge cu clenser, doar daca gelul este cu strat de dispersie. Daca gelul de luciu este fara fixare, atunci nu este nevoie sa il stergi cu nimic.

    RăspundețiȘtergere
  54. Buna! Da, cel mai probabil este gelul de vina. Nu cunosc marca Lidan si nu am folosit produse de la ei. Eu folosesc doar produse de pe Nailshop (http://bit.ly/1OvwJVc), despre care am vorbit aici http://lifepassionandbeauty.blogspot.ro/2012/07/unghii-false-ce-produse-folosesc-eu-si.html.

    Unghiile false cad daca nu au fost pregatite unghiile naturale bine. Ai grija sa elimini tt luciul unghiei, sa aplici primer foarte bine, sa lasi sa se usuce, sa nu atingi cu nimic unghia dupa ce ai aplicat primer. Stratul de baza trebuie aplicat apasand cu pensula pe unghie, in strat foarte subtire, avand grija sa nu atingi cuticula.

    RăspundețiȘtergere
  55. Mulțumesc pt sfat,dar fără nici un rezultat, altceva ce îmi recomanzi?

    RăspundețiȘtergere
  56. Ce fel de gel de luciu ai? Lampa are neoanele in regula?

    RăspundețiȘtergere
  57. Am gel de luciu de la sina și lampa are toate neoanele în regula

    RăspundețiȘtergere
  58. Ce pot sa iti recomand este sa investesti intr-un gel de luciu de o calitate mai buna. Sunt multe firme care au geluri de luciu bune Nailshop, Tienda, Brillbird, Crystal Nails, Master Nails, Latino Nails, Mig, Diamond. Produsele Sina nu sunt de cea mai buna calitate, iar eu nu le recomand.

    RăspundețiȘtergere
  59. Ok, mulțumesc pentru sfaturi:*

    RăspundețiȘtergere
  60. Buna!! ce culori pot amesteca sa obtin o culoare asemanatoare cea a gelului de camuflaj? pt manechiura cu french. am un gel de camuflaj dar nu este atat de bun incat sa acopere,iar maine am o clienta si daca as da comanda de un gel mai bun nu ar veni atat de repede.

    RăspundețiȘtergere
  61. Putin naro cu alb, roz, bej, crem si gel transparent. Amestecate foarte bine. Depinde de culoarea pielii clientei. De asemenea verificate pe un tips dacă acoperă bine. De preferat sa nu fie cu sclipici.

    RăspundețiȘtergere
  62. o sa incerc. multumesc mult!! :*

    RăspundețiȘtergere
  63. Buna, de ce mi se dezlipesc unghiile la doar cateva zile dupa ce le-am pus? Am schimbat si lipiciul...

    RăspundețiȘtergere
  64. Buna, in cazul in care vreau sa fac unghia intr-o singura culoare, cum procedez? Dau cele doua straturi de gel clor dupa constructie, iar mai apoi fac apexul si pilesc sau invers?

    RăspundețiȘtergere
  65. Buna! Aplic unghii cu gel de putin timp si am o nelamurire. Am geluri colorate destul de dense, dupa stratul de constructie trebuie sa dau direct cu gel colorat pentru a face o unghie intr-o culoare? Gelurile nu sunt foarte pigmentate si trebuie sa dau 2 straturi.. intrebarea mea ar fi: pot pili gelul colorat pentru a-l nivela, dupa ce am aplicat cele 2 straturi? Daca pilesc, dupa ce dau cu luciu culoare ramane la fel?

    RăspundețiȘtergere
  66. Buna pun unghii de gel de cateva luni si vreau sa stiu cum se da forma corecta a unghiilor?

    RăspundețiȘtergere
  67. Buna, am si eu o intrebare, voi cum aplicati atunco cand sigilati unghiutele?si cate straturi?2? Eu am aplicat 2 straturi pensulat si cat se inguste erau ele mi s au latit:( si numai pot pili ca asta ar unsemna ca am sigilat degeaba nu? Offf :( nu putem sigila xu gel luciu ??

    RăspundețiȘtergere
  68. Buna, ma bucur ca am dat se pagina ta, te apreciez mult pentru ca ne impartasesti ceea ce stii. Pun unghii de cateva luni si drept sa spun de la tine am invatat,folosesc doar geluri 2m si sunt foarte multumita. Dar am doua intrebari,daca vrei sa ma ajuti, mai sunt cliente care nu vor bombeul acela care se formeaza la final, spune-mi te rog, pot aplica doar un strat subtire de gel 3 in 1? daca e bine sau nu. Si a doua nelamurire atunci cand aplic unghii colorate,nu french pot aplica culoarea dupa constructie sau trebuie neaparat gelul de camuflaj,nu am incercat dar as vrea si nu stiu daca e bine.

    RăspundețiȘtergere
  69. Buna! Chiar nu ma asteptam sa gasesc pe cineva sa imparta atat de multe sfaturi in legatura cu unghiutele .. Am si eu o problema, din pacate. Imi intra aer pe sub unghie la baza acesteia, de multe ori prinde doar prin colturi.. O sa incerc sa pun coverul exact cum ai spus tu mai jos. Dar gelul 3 in 1 tot la aceea distanta de cuticula cum pun coverul?

    RăspundețiȘtergere
  70. Buna in sfarsit gasesc pe cineva care vad ca raspunde la intrebari si dezvaluie tot ce stie.. Imi poti spune pas cu pas constructia cu gel la unghii colorate. Multumesc astept un raspuna

    RăspundețiȘtergere
  71. Buna!
    Dupa ce ai aplicat primul strat de baza, trebuie sa ai grija sa nu depasesti acest strat cu urmatoarele. Acela este fundatia unghiei. Deci coverul si stratul de acoperire trebuie sa fie fix pe el. Daca ai pus baza cu un milimetru mai jos, toate trebuie peste el.
    Dupa ce ai pilit unghiile la final, ai deprafuit bine si mai aplici un strat de primer, doar in jurul cuticulei, astepti sa se usuce si aplici finish, care la fel, nu trebuie sa depaseasca baza.

    RăspundețiȘtergere
  72. Buna! Etapele sunt la fel. Pregatesti unghia (pilit, impins cutiule, deprafuit, primer), aplici strat de baza, construiesti daca este cazul, faci apex-ul (bombatura de rezistenta), pilesti si dai forma unghiei, aplici gelul colorat, un strat foarte subtire de gel 3 in 1 si finish pentru stralucire.
    Se poate aplica gelul transparent si imediat dupa constructie si apoi faci apex-ul, dar va fi mai greu la intretinere, deoarece o sa pilesti mai mult sa dai culoarea veche jos.

    RăspundețiȘtergere
  73. Buna. Mi am cumparat un bond de la 2m si nu am mai avut pana acum. Eu acum am unghiile facute cu oja si mi am dat cu putin bond peste si se lua culoarea ojei ziceai ca mi am dat cu acetona si are si mirosul acetonei. Spune mi te rog daca asa trebuie sa functioneze ori daca mi am luat teapa cand l am cumparat ca nu am mai avut si sunt incepatoare

    RăspundețiȘtergere
  74. Buna!
    In primul rand, BOND-ul este un agent de adeziune, care se foloseste la aplicarea unghiilor cu gel. Este menit sa faca legatura intre gel si unghia naturala. Se comporta ca un adeziv. Aici l-am scris mai bine: http://lifepassionandbeauty.blogspot.ro/2012/07/unghii-false-ce-produse-folosesc-eu-si.html

    Nu inteleg de ce l-ai folosit peste oja. Ce fel de oja? Oja normala? Oja semipermanenta? La oja semipermanenta, il poti folosi, dar inainte de aplicarea bazei si a ojei, nu deasupra.
    Ce fel de produs cautai? Ce anume vroiai sa faca? Ca sa stiu sa iti recomand ceva adecvat.

    RăspundețiȘtergere
  75. stiu ca se da cu bond ul dupa primer, dar am incercat eu asa putin pe unghia data cu oja normala ca nu aveam ce sa fac si n am mai avut pana acum bond. si functioneaza la fel ca acetona si are acelasi miros. iar eu ma gandeam ca in loc de bond sa fie acetona in sticluta aceea

    RăspundețiȘtergere
  76. Este Bond, garantat. Nu are cum sa fie acetona.

    RăspundețiȘtergere
  77. Buna. Mie mi se desprinde felul de pe unghie. De ce??��

    RăspundețiȘtergere

Articole apreciate