Zilele protectiei solare - consultatii gratuite

marți, mai 21, 2013


In ultimii ani, soarele a devenit din ce in ce mai nociv, iar protectia solara aplicata pe corp trebuie sa fie cat mai ridicata sa ne protejeze atat de razele UVA, cat si UVB. Nu trebuie ignorata protectia solara, deoarece este extrem de importanta pentru protejarea corpului! De asemenea, daca aveti alunite, trebuie neaparat sa mergeti la un consult dermatologic sa le testati! Preveniti in loc sa tratati!
La Roche Posay a initiat campania Zilele Protectiei Solare, ca sa creasca gradul de constientizare al romanilor cu privire la riscurile unei expuneri neprotejate la soare si pentru prevenirea cancerului de piele, prin testarea alunitelor. 

In perioada 7 mai - 30 iunie beneficiaza de o consultatie GRATUITA la dermatolog pentru verificarea alunitelor tale! Programeaza-te chiar acum, in orasul tau, intrand aici!
Peste 100 de medici dermatologi parteneri din 18 orase, participa la Zilele Protectiei Solare, eveniment national de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare.

3 MOTIVE PENTRU A PARTICIPA LA ZILELE PROTECTIEI SOLARE

1. Melanomul – un cancer in crestere in Europa, cauzat de expunerea neprotejata la soare

“Melanomul malign este una din cele mai agresive tumori maligne. Se dezvoltă pe seama melanocitelor sau a celulelor nevice şi poate porni dintr-un tegument sănătos, dintr-un nev nevo-celular displazic, joncţional, sau dintr-un nev albastru. Apare cel mai frecvent la nivel cutanat, dar se poate prezenta în orice ţesut ce conţine celule pigmentare. La sexul feminin s-au observat localizări frecvente la nivelul membrelor inferioare, iar la sexul masculin la nivelul trunchiului.

Melanomul malign are o incidenţă în continuă creştere în ultimele decenii, de aceea recomandam periodic un consult de specialitate al alunitelor suspecte la medicul dermatolog, si sustinem Campania nationala Zilele Protectiei Solare.” (dr. Lucian Russu, medic specialist dermato-venerologie, Centrul Medical Bioderm)

2. Date ingrijoratoare privind expunerea la soare:
35% dintre cazurile de melanom incurabil din Europa sunt in Europa Centrala si de Est
30% dintre romani nu folosesc niciodata protectie solara
10% dintre romani folosesc protectie solara pe toata durata verii
5% dintre romani folosesc protectie solara zilnic.
70% dintre adolescenti nu folosesc protectie solara.

“In anul 2010, laboratoarele La Roche-Posay Romania au realizat un studiu privind comportamentul romanilor la soare, modul de utilizare al produselor de protectie solara si motivele de prescriere pentru un fotoprotector. Studiul a urmarit sa determine comportamentul pacientilor romani in timpul expunerii la soare. Rezultatele sunt ingrijoratoare la nivel de tara.

Cum 90% dintre cazurile de cancer depistate la timp sunt vindecabile, ne dorim ca prin campania Zilele Protectiei Solare sa crestem gradul de constientizare al romanilor privind riscurile unei expuneri neprotejate la soare si sa cream un obicei din folosirea regulata a produselor de fotoprotectie. De asemenea, sfatuim populatia sa consulte un medic dermatolog cel putin o data pe an.” Miruna Biziniche, Brand Manager La Roche-Posay Romania

3. Demonstrat clinic! Protectia solara ajuta la prevenirea melanomului intr-un mod eficient
Un studiu clinic important desfasurat in Australia timp de 15 ani pe un esantion de peste 1600 de adulti a demonstrat pentru prima data ca folosirea cu regularitate a cremelor de protectie solara reduce riscul aparitiei melanomului. Studiul, realizat de Dr. Adele Green si publicat in Journal of Oncology, demonstreaza reducerea aparitiei melanomului, la persoanele care au aplicat zilnic un produs de protectie solara.

De 30 de ani La Roche-Posay este implicat alaturi de comunitatea stiintifica pentru a promova protectia solara in lume. De mai bine de 40 de ani, La Roche-Posay colaboreaza cu dermatologi la nivel international pentru a crea produse de ingrijire si machiaj, avand la baza apa termala La Roche-Posay. Peste 25.000 de medici din intreaga lume recomanda zilnic La Roche-Posay ca fiind specialistul pielii.

Eu imi voi face o programare si ma voi duce sa-mi testez alunitele. Am destul de multe alunite si vreau sa merg neaparat sa le verific sa nu fie probleme. Ii felicit si ii sustin pe cei de la Rocher Posay pentru aceasta initiativa! 

Nu ignorati alunitele pe care le aveti si mergeti la un consult dermatologic pentru verificarea acestora si pentru a primi sfaturi specializate legate de protectia solara! Nu aveti absolut nimic de pierdut, ci doar de castigat! 

You Might Also Like

2 comentarii

 1. Enchanted Ana21 mai 2013, 22:16

  Faina ideea Mada!:D
  Tu te-ai gandit la care dintre aceste cabinete vei merge?
  Eu as merge peste vreo doua saptamani la Iasi, dar am emotii :D

  RăspundețiȘtergere
 2. As vrea undeva aproape de casa sau de serviciu, dar sa fie si de incredere. Inca nu m-am hotarat inca unde sa merg. Pana sambata nu am timp sa investighez, deoarece am un examen atunci. De luni incolo ma hotarasc sigur si iti zic si tie. Lasa emotiile :D este important un astfel de consult. Eu am trei alunite pe spate mai ciudate si vreau sa vad ce este cu ele neaparat. :*

  RăspundețiȘtergere

Articole apreciate