Un ceai cald - un aliat impotriva stresului

miercuri, februarie 13, 2013


De cand a inceput noul an nu am reusit sa imi fac programul asa cum imi doream, iar timpul zboara din ce in ce mai repede, fara sa imi dau seama. Au fost cateva luni la serviciu, destul de incarcate si stresante, de care sper sa scap cat mai repede.
Am cautat diverse metode de relaxare, dar pe unele le pot pune in practica la serviciu. Asa ca am cautat ceva simplu, dar eficient, cum ar fi un ceai antistres. Spre surprinderea mea, ceaiul chiar a avut efect.

Pentru a ma proteja de raceala si oboseala, am ales ca pun in ceai la infuzat si cateva fructe de maces. Macesele au un continut bogat în vitamina C, iar in cantitati mai reduse contin si vitamine precum A, B1, B2, PP şi K. Acestea mai conţin acid citric, acid malic, pectine, tanin, uleiuri esentiale, lecitină şi minerale cum ar fi calciu, magneziu fier, potasiu. Ceaiul cu macese intregi se recomanda in urmatoarele afectiuni: avitaminoză, inapetenţă, lipsa de vitamina C, răceala şi gripa; oboseală, convalescenţă, tulburări de circulaţie periferică, litiază renală, sechele de hepatită, afecţiuni ale ficatului, diaree.
Ceaiul antistres contine un amestec omogen din urmatoarele plante: fructe de paducel , iarba de sunatoare, flori de tei, fructe de macese, flori de musetel, iarba de napraznic, flori de levantica, iarba de ovaz si frunze de stevie dulce, cunoscute in literatura de specialitate atat pentru insusirile lor calmante si relaxante, cat si pentru reputatia lor de a alunga pe cale naturala starea de oboseala mentala si de stres. 
Am baut cate o cana de ceai pe zi si am ramas surprinsa de rezultate. Cel mai mult ma deranja starea de oboseala si durerile de cap, dar de cand am inceput sa beau ceaiul acestea s-au ameliorat. Ma simteam mai relaxata si calma si parca aveam alt chef de treaba. 
In timpul week-end-ului, imi luam ceaiul acasa si beam o cana seara, inainte de culcare cu o feliuta de lamaie. Uneori mai puneam si o bucatica de scortisoara daca vroiam o aroma mai puternica. Asa am mai observat un lucru interesant, si anume faptul ca aveam un somn mai odihnitor. Adormeam mai repede si ma trezeam linistita a doua zi dimineata. Probabil din cauza sunatoarei, care are actiune antidepresiva. 
Ceaiul are un gust dulceag, placut. Nu este aromat si puternic, dar este o placere sa-l bei. 

Ceai macese intregi
Cantitate: 50g
Pret: 2.2 lei
Unde il gasiti: vegis.ro
Ceai antistres
Cantitate: 25 pliculete
Pret: 3.06 lei
Unde il gasiti: vegis.ro

Care sunt ceaiurile voastre preferate?
 Aveti incredere ca un ceai antistres va poate calma?

You Might Also Like

6 comentarii

  1. si eu beau ceaiuri , am o colectie si ma uit pret de ceva minute la ele pana ma hotarasc ce sa fac :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce poze frumoase ai pus la postarea aceasta! Sa stii ca m-ai pus pe ganduri cu ceaiul acesta antistres. Adica nu m-as fi gandit niciodata ca ar putea sa functioneze. 
    Pai, cred ca la mine ar merge de minune la serviciu :P Poate mai alung din stres cu ocazia asta. Chiar vreau sa-l incerc, merci de recomandare!! 

    VintageLook

    RăspundețiȘtergere
  3.  M-ar tenta si pe mine ceaiul antistres.Eu de obicei seara inainte de culcare beau un ceai de tei :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos! Sa stii ca nu ai ce sa pierzi ;) merita incercat! Pe mine ma relaxeaza si ma calmeaza, iar seara dorm mai bine. Sper sa functioneze si la tine la fel ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Si mie imi place ceaiul de tei! Are un gust foarte bun si este relaxant ;) 

    RăspundețiȘtergere

Articole apreciate