Movie: La Vita e bella (1997)

vineri, aprilie 06, 2012

"La Vita e bella" (Viata este frumoasa) este un film de exceptie, care trebuie vizionat cel putin o data in viata, deoarece surprinde o poveste emotionanta, pe care nu o vei uita. 

In centrul povestii se afla Guido , interpretat de Roberto Benigni, care a reusit sa contureze un personaj incantator, care iti va aduce zambetul pe buze. Acesta are un vis foarte mare si anume sa-si deschida propria librarie.  In anul 1939, Guido, impreuna cu prietenul lui  poetul Feruccio (Sergio Bustric) au venit in Arezzo, un mic orasel din Toscana, ignorand violentele manifestate de catre guvernul fascist.
El se indragosteste de frumoasa Dora (Nicoletta Braschi), o tanara profesoara, logodita cu un oficial fascist. Dar Gudo, caracterizat de o uimitoare naivitate copilareasca, reuseste sa o cucereasca pe Dora.

Dupa sapte ani, Guido si Dora sunt casatoriti si au un fiu Giosue (Giorgio Cantarini). Dupa atata timp, Guido a reusit sa-si indeplineasca si visul, acela de a deschide o librarie. Dar fericirea nu a durat mult timp, deoarece antisemitismul a atins in Italia cote maxime, iar Guido si fiul sau sunt luati prizonieri si inchisi intr-un lagar de concentrare. Pentru a nu-i pierde pe cei dragi, Dora cere sa mearga si ea in lagarul de concentrare. 

Din acest moment, singurul scop in viata al lui Guido este sa-si salveze fiul si sa-i pastreze inocenta.

Acest film prezinta un om ce isi demonstreaza iubirea intr-o maniera incredibila, un om care isi iubeste fiul nespus de mult si care reuseste sa ne surprinda prin sacrificiul si inteligenta sa. Acest om a reusit sa transforme o calatorie spre moarte intr-un concurs, intr-un joc al copilariei, reusind astfel sa-si protejeze fiul de cruzimea celor din jur. Sa reusesti sa faci oamenii sa zambeasca printre lacrimi este un lucru incredibil, iar Benigni a reusit acest lucru cu desavarsire. 

Va recomand acest film, care izbuteste sa te faca sa razi si sa plangi in hohote, concomitent. "La Vita e bella" este un film care te face sa realizezi care e cu adevarat valoarea vietii, a dragostei, a sufletului si a spiritului de sacrificiu pentru cei dragi.

Coloana sonora, scenariul si prestatia actorilor sunt perfect conturate si fac din acest film special o capodopera. Din partea mea are  nota 10! 
Trailer:

Cateva poze :)





Ati vizionat"La Vita e bella"? Ce nota ii acordati? 
post signature

You Might Also Like

0 comentarii

Articole apreciate