Fonduri de ten incercate de mine

miercuri, februarie 05, 2014


Astăzi m-am gândit că este timpul să vă povestesc despre fondurile mele de ten, pe care le-am încercat de-a lungul timpului. Trebuie să recunoaștem că fondul de ten reprezintă piesa de machiaj cea mai importantă, iar o alegere nepotrivită poate reprezenta un fiasco.

Deoarece am tenul mixt și cu diverse imperfecțiuni, fondul de ten nu lipsește din trusa mea de machiaj. Doar vara când merg la mare nu folosesc fond de ten, dar în restul anului îl utilizez constant.

Primul meu fond de ten a fost de la Avon – Calming Effects. Pe atunci nu știam ce tip de fond de ten mi se potrivește, nu țineam cont de SPF, de tipul tenului, ci mă ghidam după reclamă, promoții. Cu timpul am învățat despre îngrijirea corespunzătoare a tenului și alegerea produselor potrivite, dar nimeni nu se naște învățat.

Să revenim la Calming Effects, care promitea un aspect natural, luminozitate, confort, acoperirea imperfecțiunilor. Nuanța aleasă era Ivory, care se potrivea perfect. Aplicarea era ușoară, iar acoperirea medie. Îmi acoperea micile imperfecțiuni, dar nu făcea minuni. Un plus îl reprezintă pompița, care mă ajuta să dozez exact cantitatea de fond de ten necesară unei aplicări, fără să irosesc produs. Am fost mulțumită de el cât de cât, așa că l-am folosit cam un an, după care am decis să încerc altceva.

Deoarece îmi doream un fond de ten mai potrivit, am decis să încerc Maybelline Affinitone. Auzisem lucruri bune despre el, așa că am mers într-un magazin sa-l testez și să-mi caut o nuanță potrivită. Cred că am ales 03 Light Sandbeige, deoarece era vară și eram bronzată. Promitea rezultat impecabil, natural, adaptare perfectă a tenului, fără pori încărcați. Într-adevăr are un finish natural, uniform, acoperire medie și oferă luminozitate. Avea efect hidratant, dar lucea foarte tare în zona T, nefiind potrivit tenurilor grase. Ambalajul nu era pe placul meu, având în vedere că mă învățasem cu pompiță, dar m-am descurcat și asa. Chiar dacă nu excela la capitolul transfer, aspectul pe ten îmi plăcea mult. L-am folosit cam un an, după care am renunțat la el, în favoarea unui fond de ten care rezolva și problema luciului.

Întrucât îmi doream o acoperire mai mare, rezistență la transfer și luciu în limitele normalului am vrut neapărat să încerc Revlon Colorstay pentru ten mixt/gras, care era foarte lăudat. Prima dată am ales nuanța 180 Sand Beige, care s-a dovedit a fi potrivită doar pe timp de vară, iarna alegând nuanța 150 Buff. Are cu adevărat o acoperire mare, rezistă de dimineață până seara, abia spre sfârșitul zilei are un aspect dewy, până atunci rezistă eroic. Se întinde destul de greu și trebuie blenduit repede, deoarece se usucă repede. Eu îl aplic cu pensula F80 Sigma, aceasta fiind aplicarea cea mai adecvată din punctul meu de vedere. Din păcate nu are pompiță, dar în timp am descoperit exact cantitatea necesară care îmi trebuie și cum să o obțin. Cand tubul este plin, aplic pe mână fondul de ten și îl iau cu pensula, iar atunci cand fondul de ten este pe terminate, țin tubul întors, să se adune fondul de ten în capac, iar atunci când vreau să-l folosesc, îndrept tubul și scot cu o pensulă de concealer exact cantitatea necesară, o aplic pe mână și cu pensula F80 iau câte puțin și îl întind foarte bine pe ten, cu mișcări circulare.  

Păcat că are SPF doar 6 și nu are pompiță, deoarece este unul dintre cele mai bune fonduri de ten încercate de mine până acum. Îi sunt fidelă de mai bine de 2 ani și este preferatul meu.

La un moment dat am citit câteva review-uri și despre Revlon Photoready. Fiind deja mulțumită de Colorstay, am zis ca merge sa încerc și Photoready. Am ales nuanța 03 Shell, potrivită tenului meu vara. Diferența dintre aceste fonduri de ten este foarte mare. În primul rând, Photoready are particule strălucitoare, SPF 20 și consistență mai ușoară. Acoperirea este medie spre mare și este potrivit în special persoanelor cu ten normal. Cu toate acestea poate să fie purtat și de persoanele care au ten mixt, dacă nu le deranjează particulele strălucitoare. Arată bine pe ten, oferă luminozitate, dar Colorstay stă mult mai bine la capitolul rezistență, aspect mat. Dar și Photoready are farmecul său și merită încercat.

Nu pot să spun că am încercat foarte multe fonduri de ten până acuma, dar este un fond de ten pe care îl doresc de mult timp, dar este destul de scump și încă mă gândesc dacă merită investiția. Este vorba de Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Se spune că ar fi unul dintre cele mai bune fonduri de ten care există. Oare este așa? Am citit multe review-uri, numai păreri bune, toată lumea este pur și simplu îndrăgostită de el, iar eu abia stau sa mi-l iau. Nu știu de ce, dar presimt că o să mi-l fac cadou de ziua mea J

Voi ce fonduri de ten ați folosit? Care este preferatul vostru? 
Aveți și voi unul la care visați?

You Might Also Like

1 comentarii

  1. Pe cel de la Avon l-am folosit si eu si uneori il recumpar. Are o textura lejera si e ideal de zi cand nu am chef de prea multa zugraveala. Am mai folosit si de la Ladys si cel mai mult mi-a placut acela in borcanas de la Catherine . Giordani de la Oriflame de asemenea mi-a placut foarte mult si din cele de la L'Oreal folosite mi-au placut toate. Nu le mai stiu pe toate....de aproape 10 ani de cand folosesc fonduri de ten nu le mai stiu pe toate. Insa in mod cert Vichy Dermablend e preferatul meu dintre toate. E natural pe ten si are o acoperire foarte mare.
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere

Articole apreciate