Produse pentru ingrijirea parului + rutina mea de ingrijire a parului

sâmbătă, iunie 15, 2013


Astazi a venit timpul sa vorbim despre produsele adecvate ingrijirii parului si o sa va povestesc care este rutina mea de ingrijire a parului. De multe ori am primit complimente la adresa parului meu, iar astazi o sa va impartasesc secretele mele.


In primul rand trebuie sa stiti exact ce tip de par si scalp aveti. Fie ca este cu fir subtire, par uscat, fir gros, par gras, este foarte important sa folositi produse adecvate tipului vostru de par. De asemenea, daca intampinati problema legate de matreata, mancarimi sau alte probleme ale scalpului, trebuie sa aveti mai intai in vedere vindecarea acestor afectiuni cu un produs corect formulat. Nu uitati ca si parul vopsit are nevoie de produse speciale. 

Ce tip de par am eu: fir mediu, par destul de des, lung, in principiu gras. Il spal de 2 ori pe saptamana si am avut ocazional probleme cu matreata, care au disparut dupa ce am folosit un sampon tratament. 

Ce sampoane am folosit de-a lungul timpului si mi-au lasat o impresia favorabila 
Pe primul loc sta samponul Tigi Catwalk Sleek Mystique, primul sampon profesional incercat de mine, despre care v-am vorbit aici. Este un sampon potrivit parului lung si drept, care mi-a curatat parul foarte bine si l-a lasat drept, matasos si disciplinat. Pe langa acestea, mirosul este incredibil ♥

Un alt sampon care mi-a lasat o impresie buna, mai ales pe timp de vara, cand se ingrasa parul mai repede si avem nevoie de prospetime este samponul Aqua Light de la Pantene (review aici). Un sampon foarte bun pentru o curatare perfecta a scalpului. Dupa utilizarea acestuia, este nevoie obligatoriu de balsam sau masca.

Am folosit mult timp si samponul Nivea Volume Sensation, un sampon care imi lasa parul foarte placut si cu volum. A fost perfect cand aveam parul tuns in scari, deoarece imi conferea un volum perfect. Acuma ceva timp am folosit samponul Garnier Fructis, un sampon potrivit, cu care m-am impacat bine, precum si samponul Gliss Color Perfect (pe vremea cand eram vopsita bruneta).

In prezent folosesc CHI Infra, un sampon profesional, care curata parul si il hidrateaza. Dupa ce o sa-l mai folosesc o vreme, o sa ii fac un review adecvat. Cand am avut probleme cu matreata am folosit tratamentul Acnistat (sampon si lotiune) si nu am mai avut probleme, nu a mai revenit si a disparut fara urma :)).


Acuma sa trecem la balsamuri si masti pentru par
Pe primul loc sta balsamul Tigi Catwalk Sleek Mystique, un balsam care imi descalceste parul foarte bine, si il lasa cu un miros incantator. Un alt balsam, folosit un timp indelungat este balsamul spuma de la Nivea Volume Sensation, perfect atunci cand vroiam volum si elasticitate.

Pe lista balsamurilor preferate se afla si unul folosit acuma mult timp, pe vremea cand eram blonda, si anume L´Oréal Professionnel Série Expert Shine Blonde. Imi aduc aminte ca eram fascinata de acest balsam, deoarece o cantitate cat o bobita era suficienta pentru tot parul. Il descalcea instant si il lasa foarte moale, foarte placut la atingere. Iar mirosul, incredibil ♥ Era perfect pentru parul blond. Cred ca o sa-i caut un echivalent pentru parul meu de acuma, cel mai probabil varianta pentru volum. 
In prezent folosesc balsamul CHI Infra, un balsam care isi face treaba foarte bine. Mai trebuie sa-l testez o vreme, ca sa-mi pot formula o parere adecvata. 

La capitolul masti pentru par, am folosit tratamentul pentru par 1 minut Color Crystal Gloss Nivea. Ador astfel de masti sau tratamente, care isi face efectul repede :)). Foarte bun acest tratament pentru parul vopsit. Un alt tratament a fost cel de la Pantene Aqua Light, care ma ajuta sa-mi hidratez parul dupa ce foloseam samponul din aceeasi gama. 

Produse pentru protectie termica si ingrijire 
Intodeauna folosesc un produs cu protectie termica, daca folosesc placa, uscatorul, ondulatorul, etc. Am incercat spray-urile termoprotectoare de la Gerovital Plant si Syoss, dar nu m-au impresionat, mai ales ca aveau in compozitie alcool-ul, care nu este potrivit parului, intrucat il deshidrateaza. Asa ca m-am indreptat catre uleiurile pentru par. Primul incercat a fost  Glossy Restructural Crystal Fluid Kallos, un produs care imi proteja parul si il lasa matasos. In prezent folosesc CHI Silk Infusion, un produs incredibil, de care s-a indragostit parul meu. Il lasa matasos, usor de aranjat, stralucitor, de vis ♥

Un alt produs de ingrijire, pe care l-am folosit cu drag pentru regenerarea parului a fost masca de par reparatoare si regeneratoare Anian. Pe timpul iernii, cand imi uscam parul cu feonul, foloseam Spray-ul L'oreal Tecni.art Hot Style Constructor, un spray cu protectie termica si indice de mentinere 3. Imi proteja si imi textura parul.

Produse de styling 
Aici folosesc diverse produse in functie de cum doresc sa-mi aranjez parul. daca folosesc placa si vreau un par perfect drept, atunci ma ajuta Crema de par Loreal Tecni.art Iron Finish

Daca vreau un look natural, cu bucle lejere sau par ondulat atunci folosesc Spray Tigi Rockaholic Groupie Texturizing Spray Pomade, daca vreau bucle perfect definite, folosesc o spuma pentru par (in prezent ador Nivea Diamond Gloss) si fixativ din aceeasi gama sau gama Volume Sensation.

Alte produse 
Peria este foarte importanta si este recomandat o perie care descalceste parul delicat, fara sa-l rupa. Eu recomand Tangle Teezer. De cand am inceput sa o folosesc nu m-am mai despartit de ea. Nu mai zic ca o adora si ceilalti membrii ai familiei :)).

Pentru descalcirea parului foloseam spray-urile leave in de la Gliss, care au un miros placut si sunt foarte spornice. De asemenea am mai folosit si spray-ul leave in de la Pantene Aqua Light care are u miros foarte proaspat, potrivit pe timp de vara. 

Un produs util la casa omului este samponul uscat, perfect atunci cand nu avem timp sa ne spalam pe cap si vrem sa scapam de aspectul gras al parului. Am folosit pana acuma samponul uscat de la Balea, care si-a facut treaba binisor. Nu pot zice ca m-a impresionat, dar nici rau nu era. De putin timp, mi-am achizitionat samponul uscat de la Batiste (cumparat de pe Asos), varianta Medium pentru brunete si Tropical. Dupa o utilizare, ma declar incantata de rezultatele celui Medium. Cand o sa pot sa-mi formulez opinia intr-un mod adecvat, o sa le fac un review ;).

Cam acestea sunt produsele folosite de mine, in ultimii ani, de care imi aduc aminte cu drag sau despre care merita amintit. 

In prezent, rutina mea se compune in felul urmator:
Sampon si balsam: CHI Infra
Tratament de ingrijire si termoprotector: CHI Silk Infusion
Masca folosita o data pe saptamana: Pantene Aqua Light
Spray pentru improspatare din cand in cand: Pantene Aqua Light
Produs pentru indreptarea parului: Loreal Tecni.art Iron Finish
Produs pentru bucle sau aspect lejer: Tigi Rockaholic Groupie Texturizing
Spuma si fixativ: Nivea Diamond Gloss


Ce produse preferate de ingrijire a parului aveti? 
Care este rutina voastra? 

You Might Also Like

7 comentarii

  1. m-ai convins sa-mi cumpar o perie Teezer :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu ador aceasta perie! Nu s-a mai despartit de parul meu ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Uff, sincer, ai atatea produse care imi fac cu ochiul in postare ca deja nici nu stiu ce sa mai fac..parca prima data imi doream TIGI Mistique dar acum parca vreau CHI..:))
    Ce-mi faci tu mie..

    RăspundețiȘtergere
  4. :))) Le incerci pe rand ;) Eu am acumulat in timp diverse produse, pe care le folosesc in functie de necesitati. Nu as stii ce gama sa-ti recomand, deoarece mie imi plac ambele :D. Si Tigi si gama CHI lasa parul matasos si sunt potrivite pentru parul lung. Dar depinde si ce ti se potriveste tie. Cel mai mult iti recomand uleiul CHI Silk Infusion, este fenomenal ♥ I love it!

    RăspundețiȘtergere
  5. esti f finutza :)
    si eu am produse de la saloane, dar si din comertz.
    uleiul de la kallos chiar e ok?
    eu ma gandeam si sa incerc un sampon de la gerovital plant, acela cu gama floare de colt

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc frumos :*

    Mie mi-a placut foarte mult uleiul de la Kallos. Acuma folosesc Chi Silk Infusion, care este impresionant, dar si pretul este mult mai mare.
    Nu am incercat sampoanele Gerovital, dar am auzit ca sunt bune.

    RăspundețiȘtergere

Articole apreciate