Inaugurarea expozitiei de flori, fructe si seminte - Gradina Botanica Iasi 2012

joi, noiembrie 01, 2012

Sambata, 27 octombrie, in Sera Expozitionala a Gradinii Botanice a avut loc deschiderea celei de-a XXXVI-a editii a Expozitiei FLORI DE TOAMNA.

La editia din acest an colectiile genurilor ChrysanthemumCucurbitaBrassicaCapsicum siSolanum sunt valorificate estetic prin cromatica si forme de cultura inedite practicate doar in Gradina Botanica din Iasi. 

Speciile si soiurile foarte variate ofera un cadru de relaxare special, dar si posibilitatea imbogatirii cunostintelor despre diversitatea plantelor. 

La aceasta contribuie si numeroasele exemplare de plante exotice risipite printre crizanteme, dar mai ales esantioanele cu fructe si seminte care provin de la arbori si arbusti cultivati in sectiile Gradinii Botanice.

Un element de noutate il constituie zona cu forme topiare (click) realizate din plante anuale si perene. Aceste forme reprezinta, pe langa figuri geometrice, arabescuri, melci, fluturi, broaste testoase, pasari, veverite si ciuperci, aranjate intr-un spatiu special amenajat pentru copii, prin intermediul proiectului intitulat Initiativa trans-frontaliera pentru dezvoltarea unui spatiu ludic prin intermediul artei topiare pentru scopuri educative si de relaxare, finantat de Uniunea Europeana, prinProgramul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007–2013 si cofinantat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Expozitia va fi deschisa zilnic, intre orele 9.00–17.00, pana duminica, 18 noiembrie.

Pretul unui bilet este de 5 lei, iar pentru grupurile organizate este de 3 lei.

In curand ma duc si eu sa o vizitez :). Ador expozitiile de flori din Gradina Botanica ♥ Nu am pierdut nici una pana acuma!

You Might Also Like

2 comentarii

Articole apreciate